Подвійні очки для команди Alpine F1 Team на Гран-прі Великобританії

Команда Alpine F1 Team завоювала подвійні очки на Гран-прі Великобританії завдяки сьомому місцю Фернандо Алонсо і дев'ятому - Естебана Окона в захоплюючій гонці в Сільверстоуні.

Alt Image C29

Фернандо збільшує, а Естебан повертається ...

За підсумками чергового етапу Фернандо збільшує свою результативну серію до п'яти гонок, а Естебан повертається до очків вперше після Монако.

 

Незважаючи на те, що обидва пілоти фінішували на тих же позиціях, що і стартували, до картатого прапора все було не так рівно.

 

Естебан добре стартував, але виявився затиснутим між Фернандо і Себастьяном Феттелем. Обидва пілоти змогли уникнути серйозних пошкоджень: Фернандо посів сьоме місце, а Естебан - десяте в кінці першого кола.

 

Гонка була зупинена червоними прапорами через інцидент між Максом Ферстаппеном і Льюїсом Хемілтоном в дев'ятому повороті, ремонт бар'єрів призвів до 30-хвилинної затримки гонки.

 

На рестарті з місця Фернандо став шостим, а Естебан залишився десятим. Потім Естебан піднявся на дев'яте місце на п'ятому колі, обігнавши Кімі Райкконена, а Фернандо поступився позицією Карлосу Сайнсу.

 

На 19-му колі Естебан поміняв шини на Hard. Через повільний піт-стоп Фернандо на 24-му колі, де йому також встановили Hard, він пропустив Ленса Стролла, але незабаром відновив позицію.

 

Естебан випав з очкової зони на 29-му колі, але після піт-стопів Серхіо Переса на 38-му колі і проколу шини у Гаслі на 48-му колі Естебан піднявся на дев'яте місце, яке він зберіг до фінішу. Фернандо впевнено утримував Стролла в боротьбі за сьоме місце.

 

Завдяки подвійним очками на фініші Alpine F1 Team зміцнила свої позиції в Кубку конструкторів щодо суперників і тепер відправляється на Гран-прі Угорщини, сподіваючись просунутися далі

Естебан Окон, стартував 9-м, фінішував 9-м:

Естебан Окон, стартував 16-м, фінішував 13-м:

«Не найпростіша гонка, в якій багато чого сталося - червоні прапори, два старти з місця. Але я повернувся в очки, що добре. Було приємно змагатися і вичавлювати максимум з машини. Сьогодні контролювати знос шин було не просто, але ми все зробили правильно. Звичайно, завжди хочеться більшого, але команда двома машинами заробила очки, що стало нагородою за наполегливу працю. Ми повернулися в норму після трьох складних гонок і хочемо зберегти набраний темп в Угорщині. Ми будемо готуватися і продовжимо багато працювати, щоб бути впевненими, що ми можемо підтвердити цей результат. Я радий, що з Максом все добре після інциденту і бажаю йому швидкого одужання»

Фернандо Алонсо, стартував 7-м, фінішував 7-м:

Фернандо Алонсо, стартував 7-м, фінішував 7-м:

«Гарний результат, і я радий заробити більше очок для команди. Гонка вийшла довгою, спекотної, було не просто. Я вважаю, що вдалося впоратися з перегрівом і контролювати шини, зберігши достатній відрив від Ленса Стролла. Ми прийняли правильні стратегічні рішення і все зробили правильно. Вікенд трохи відрізнявся від звичного, потрібно зрозуміти, чи сподобався такий формат фанатам. Через два тижні продовжимо».

Марцін Будковські, виконавчий директор:

Марцін Будковські, виконавчий директор:

«Загалом, позитивний вікенд для нас. Відмінний виступ в спринті, фініш в очках двома машинами, до Естебана повернулася форма. Гонка почалася не найкращим чином, тому що по дорозі на старт Фернандо Алонсо вилетів за межі траси і пошкодив дифузор. Ми на решітці спробували усунути пошкодження, але йому все одно довелося стартувати на несправній машині, що призвело до нестачі швидкості. Обидва пілоти втратили кілька позицій на старті, але після червоних прапорів і рестарту справи пішли краще. Після ми контролювали хід гонки завдяки стратегії і гарному темпу. Фернандо діяв стратегічно грамотно, підтримуючи свою швидкість, перебуваючи в зоні DRS позаду суперників. Це допомагало йому в обороні позиції. Минуло досить багато часу з тих пір, як ми двома машинами фінішували в першій десятці - результат дозволив скоротити відставання від найближчих суперників в Кубку конструкторів. Ми бажаємо всього найкращого Максу Ферстаппену і сподіваємося, що з ним все в порядку».