Шість балів та двічі у десятці найкращих команда BWT Alpine F1 в Саудівській Аравії

Команда BWT Alpine F1 здобула два бали у перших двох перегонах Чемпіонату світу Формули-1 2023 року: Естебан Окон фінішував восьмим, а П'єр Гаслі - дев'ятим у Гран-прі Саудівської Аравії на автодромі Джидда Корніш.

гран-прі Саудівської Арабії

Перебіг перегонів

Чотири бали Естебана забезпечили йому перші бали в кампанії 2023 року, в той час як П'єр зміг повторити своє дев'яте місце, досягнуте в Бахрейні під час дебюту з командою два тижні тому.

Вечір для команди пройшов в основному без пригод, обидва гонщики використовували стратегію однієї зупинки - від середнього до жорсткого - в перегонах на 50 кіл. П'єр трохи перелякався на першому колі, коли його наздогнав Оскар Піастрі з McLaren на виході з 2-го повороту, але уникнув зіткнення, не пошкодивши свій A523.

П'єр заїхав першим на піт-стоп на 14-му колі, а Естебан - двома колами пізніше. Коли на 17-му колі зійшов Ланс Стролл, обох гонщиків випередив Юкі Цунода, який ще не заїжджав на піт-стоп на цьому етапі перегонів. На рестарті Естебан пролетів повз Альфа Таурі на 21-му колі, а П'єр повторив цей трюк, здійснивши ефектний обгін у 1-му повороті.

Звідти обидва гонщики впевнено прямували до картатого прапора, щоб гарантувати собі заслужені шість балів

Естебан Окон, почав на 6-му місці, закінчив на 8-му:

"Загалом, я б сказав, що для команди це були непогані перегони. Підсумковий результат відображає нашу роботу протягом перегонів, і восьме місце - це максимум, якого ми могли досягти сьогодні. Обидва боліди отримали бали - це, безумовно, чудово, особливо після Бахрейну, але ми не повинні бути повністю задоволені тим, де ми знаходимося на даний момент. У нашого боліда є потенціал, і ми будемо продовжувати вчитися і працювати, щоб наздогнати наших конкурентів. Ми хочемо боротися за позиції вище в таблиці, і ми продовжимо наполегливо працювати над цим. Ми підведемо підсумки цих вихідних, і наша увага швидко переключиться на Австралію, де ми будемо прагнути до більшого".

П'єр Гаслі, почав на 9-му місці, закінчив на 9-му:

"Безумовно, приємно фінішувати з двома балами в перших двох перегонах з командою. Думаю, що восьме та дев'яте місця - це найкраще, чого ми могли досягти сьогодні. Ми робимо позитивні кроки, ми вчимося новому кожного разу, коли сідаємо в машину, і ми повинні продовжувати застосовувати ці знання, щоб покращувати загальний результат. З мого боку, попереду ще багато роботи, особливо в плані досягнення максимуму в кваліфікації, що дозволить нам зайняти кращу позицію на трасі перед перегонами. Я з нетерпінням чекаю на розбір польотів з командою, продовження навчання і повернення до Австралії, де ми хочемо продемонструвати подальші вдосконалення".

Отмар Сафнауер, керівник команди:

"Сьогоднішні перегони висвітлили багато речей: зони, де ми знаємо, що є позитивні моменти, та інші сфери, де нам потрібно вдосконалюватися. Фініш з Естебаном восьмим і П'єром дев'ятим - це, мабуть, найкраще, чого ми могли досягти сьогодні, і ми робимо кроки в правильному напрямку до наших цілей. Зараз ми не там, де хотіли б бути, це очевидно, і у нас попереду багато важкої роботи, якщо ми хочемо продовжити боротьбу далі вгору по таблиці. Ми відірвалися від деяких команд, які були перед нами в чемпіонаті минулого року, і ми повинні продовжувати скорочувати цей розрив і ліквідувати його. На цих вихідних ми всією командою підведемо підсумки, оскільки є багато позитивних моментів, а також деякі дрібні деталі, над якими нам потрібно працювати. У нас є хороша партія оновлень згідно з нашим планом розвитку, і ми з нетерпінням чекаємо на Австралію через два тижні, де ми прагнемо застосувати наші знання і знову приїхати з хорошим командним результатом".