Renault Symbioz, нова ера в сімейних "авто для життя"

Symbioz приєднується до гордої лінійки сімейних авто "voitures à vivre" ("авто для життя"), майже через 60 років після запуску Renault 16 з його сучасним, просторим і функціональним дизайном, і через 40 років після революційного Espace, адаптивного автомобіля довжиною всього 4,25 м, здатного перевозити сімох людей.

Renault Symbioz
Справжнє "авто для життя"

Найкраще з сегмента С

Поєднуючи в собі найкраще з автомобілів Renault С-сегменту в модульному дизайні, можливостях підключення та економічності, наповнений досвідом та інтелектом, Symbioz здатний відповідати найвищим стандартам комфорту в салоні як для коротких, так і для тривалих поїздок.

Renault 16

Symbioz приєднується до гордої лінійки сімейних авто "voitures à vivre"

майже через 60 років після запуску Renault 16 з його сучасним, просторим і функціональним дизайном, і через 40 років після революційного Espace, адаптивного автомобіля довжиною всього 4,25 м, здатного перевозити сімох людей.Symbioz - це універсальний автомобіль, який увібрав у себе найкращі технології автомобілів Renault сегменту C, пропонуючи компактність і просторість, щоб задовольнити потреби кожного.

 

Перш за все, це автомобіль для сімей, які прагнуть простору та ефективності з модульним, сучасним дизайном. Він також створений для власників корпоративних автопарків, які прагнуть підвищити рівень електрифікації, зберігаючи при цьому мінімальну вартість володіння автомобілем. Для обох категорій клієнтів Symbioz - це безкомпромісний безпрограшний варіант.

Доступність нового авто

Розташований між Captur та Austral, Symbioz посилює присутність Renault у сегменті C на початковому рівні. Ця нова модель довжиною всього 4,41 м доповнює "гібридну" лінійку E-Tech, яка вже включає Arkana (4,57 м) і Austral (4,51 м), а також розширює "електричну" лінійку E-Tech за рахунок Mégane і Scénic E-Tech electric. Це підтверджує послідовність стратегії Renault, спрямованої на задоволення повного спектру потреб користувачів шляхом створення подвійного модельного ряду зі спеціальними платформами.

Symbioz оснащений найкращими технологіями Renault. Він оснащений мультимедійною системою OpenR Link з вбудованим Google, а також люком з тонованим склом Solarbay. Версія Iconic поставляється з 29 системами нового покоління для оптимізації безпеки та комфорту водіння.

Завдяки об'єму багажника до 624 літрів - винятковому для автомобіля такого розміру - і модульній конструкції з сидінням-лавкою, що складається, створюючи рівну підлогу, Symbioz знаходиться на одному рівні з кращими у своєму класі. При цьому він залишається компактним

і маневреним. Розроблений як для міського руху, так і для родинних подорожей, Symbioz є універсальним.

Новий сімейний автомобіль, екологічний та економічний у використанні, Symbioz важить менше 1 500 кг. Оснащений гібридною силовою установкою E-Tech 145, він має найкращі показники споживання пального та викидів завдяки ексклюзивній високоефективній технології, яка постійно вдосконалюється з моменту його запуску у 2020 році.

Після Arkana, Mégane E-Tech electric, Austral і Scénic E-Tech electric, Symbioz завершує лінійку компактних автомобілів Renault, будучи останнім автомобілем Renaulution у наступі на сегмент

генеральний директор бренду Renault

Фабріс Камболів

Ніколи ще автомобіль не відповідав своїй назві настільки бездоганно! Symbioz бере найкраще від наших останніх автомобілів Renault і поєднує це з ДНК "voitures à vivre": новим дизайном Renault, ефективною технологією повного гібрида E-Tech та найкращою мультимедійною системою на ринку: OpenR Link з вбудованим Google, яку високо оцінили наші клієнти. Додайте до цього великий багажник об'ємом до 624 літрів, зсувну задню лавку та наш новітній сонцезахисний дах Solarbay з голосовим керуванням. Привабливий, практичний, компактний, ефективний та оснащений корисними технологіями, Renault Symbioz є ідеальним союзником як у професійному, так і в особистому житті. З Renault Symbioz ви ніколи не будете на самоті.

віце-президент бренду Renault з питань дизайну

Жиль Відаль

Дизайн Renault Symbioz поєднує в собі чуттєві об'єми та динамічні характерні лінії, виконані з високою точністю. Поєднуючись у добре збалансованому силуеті, Symbioz випромінює силу і технічну витонченість, водночас обіцяючи місткість та практичність.

СУЧАСНИЙ, ВИТОНЧЕНИЙ ДИЗАЙН

Renault Symbioz має добре збалансовані пропорції, а щедрий задній звис доповнює вертикальну передню частину. Два аспекти, що виражають витончену нову дизайнерську концепцію Renault.

Добре збалансовані пропорції

Побудований на розширеній версії платформи CMF-B, яку використовують Clio і Captur (сегмент B), а також Arkana (сегмент C), Symbioz - це автомобіль з добре збалансованими пропорціями. Навіть задній звис, що обіцяє багато місця в багажнику, додає плавності загальному дизайну. Задня частина доповнює сучасний, напористий ніс авто з високим, горизонтальним капотом і вертикальними лініями.

директорка дизайнерських проектів Renault

Паула Фабрегат

Всередині кожної фари можна побачити підсвічені геометричні фігури, що нагадують кубики льоду, які плавають у рідині

директорка дизайнерських проектів Renault

Паула Фабрегат

"На решітці радіатора візерунок логотипу ніби розширюється, створюючи складний візуальний ефект. Візерунок виконаний у тональних відтінках, але з прозорою накладкою, що створює 3D-ефект для більш преміального вигляду

Палітра з семи відтінків

Symbioz доступний у семи кольорах

включаючи новий яскравий відтінок Mercury Blue. Культовий червоний колір Flame Red пропонується безкоштовно в конфігураторі, який також включає п'ять інших кольорів: Pearl White, Cassiopée Grey, Starry Black, Rafale Grey та Iron Blue.

Rafale Grey
Rafale Grey
Cassiopée Gre
Cassiopée Gre
Pearl White
Pearl White
Starry Black
Starry Black
Iron Blue
Iron Blue
Flame Red
Flame Red
Mercury Blue
Mercury Blue

життя в салоні

ПРОСТОРИЙ, НАПОВНЕНИЙ СВІТЛОМ ПРОСТІР

Витончений кокон

Витончений кокон

Symbioz поділяє структуру приладової панелі з новим Captur. Версія Iconic має особливе оздоблення з використанням сучасних та вишуканих матеріалів. Верхня частина оздоблена спеціальною м'якою на дотик фарбою у версії Techno, синім градієнтним візерунком у версії Esprit Alpine та матовим алюмінієвим градієнтним покриттям у версії Iconic. Нижня частина фасаду оздоблена спортивною високотехнологічною тканиною у версії Esprit Alpine та штучною шкірою з зернистим покриттям (TEP) з верхньою прострочкою у версії Iconic.

Габріела Аргумедо, продакт-менеджер Symbioz
"Завдяки витонченим деталям оздоблення, версія Iconic моделі Symbioz відповідає найвищим стандартам С-сегменту"
Особлива оббивка для кожної версії

Особлива оббивка для кожної версії

Кожна з трьох версій має свою особливу оббивку, що виражає виразну індивідуальність відповідно до профілю цільового клієнта. У версії Techno сидіння оббиті щільною тканиною з непомітним вишитим логотипом, жовтою верхньою строчкою та жовто-сірим оздобленням. Продовжуючи характерні для цієї версії риси дизайну, сидіння на Esprit Alpine мають синю прострочку та рельєфні бічні панелі TEP, а спинки та подушки сидінь оббиті тією ж спортивною високотехнологічною тканиною, що й внутрішні панелі дверей та приладова панель.

Нарешті, сидіння у версії Iconic оббиті високотехнологічною тканиною з широкою сіткою, натхненною світом спортивного обладнання преміум-класу. На спинках можна побачити фрагмент гігантського логотипу із золотистою прострочкою та окантовкою. Всі ці особливості надають версії Iconic витонченого, сучасного вигляду, далекого від традиційних автомобільних ознак.

Унікальний баланс між розміром і простором

Унікальний баланс між розміром і простором

Більш компактний, ніж більшість автомобілів С-сегменту (4,41 м в довжину і 1,79 м в ширину), Symbioz створений для забезпечення маневреності без шкоди для внутрішнього простору або вантажопідйомності, що є однією з його ключових сильних сторін. Symbioz - це ідеальний компроміс між сімейними потребами та міською маневреністю.

Виключно модульна конструкція

Виключно модульна конструкція

Задня лавка зсувається на 16 см, створюючи простір для колін у 221 мм для пасажирів ззаду, зберігаючи при цьому об'єм багажника 492 літри в такій конфігурації. Коли задні сидіння не використовуються дорослими, сидіння зсувається вперед, збільшуючи об'єм багажника до 624 літрів. І до 1 582 літрів, коли задні сидіння повністю складені (60:40).Багажник не має бортиків, що полегшує доступ до рівної підлоги та завантаження навіть найважчих речей. Це особливоSymbioz також може похвалитися 24,7 літрами простору для зберігання всередині салону, включаючи 7 літрів тільки в бардачку.Для зарядки і підключення передбачено два роз'єми USB-C спереду і ще два ззаду. Усі версії - Techno, Esprit Alpine та Iconic - також постачаються з індукційним зарядним пристроєм для телефону в стандартній комплектації.

Практичні задні двері з електроприводом

Практичні задні двері з електроприводом

Однією з головних сильних сторін Symbioz є його багажник, об'єм якого варіюється від 492 до 624 літрів залежно від положення зсувного сидіння лавки. Він також оснащений задніми дверима з електроприводом і функцією відкривання без допомоги рук. Зсередини водій може відкривати і закривати багажник за допомогою спеціальної приладової панелі. Ззовні водій може скористатися електричною кнопкою на багажнику, картою "вільні руки" або просто провести ногою під датчиком на задньому бампері.

Сонячний дах із тонованим склом Solarbay

Сонячний дах із тонованим склом Solarbay

Вперше представлений на електричних Rafale та Scénic E-Tech, дах із тонованим склом Solarbay є знаковою особливістю нового покоління "voitures à vivre" від Renault. Він входить в оснащення Symbioz, що відповідає традиції бренду робити найкращі технології доступними для своїх основних моделей.

Завдяки технології "AmpliSky" Solarbay позбавляє потреби в шторці. Повна активна система затемнює дах сегментами на вимогу, використовуючи технологію PDLC (полімерні дисперсні рідкі кристали), де молекулярна структура реагує на електричний струм. Максимальний захист може бути забезпечений миттєво, а ефект "вау" створюється почерговим затемненням кожного сегмента даху. Цим розумним скляним дахом можна навіть керувати за допомогою перемикача або голосової команди через Google Assistant.

Водій і пасажири можуть вибирати між чотирма режимами роботи люка: повністю прозорий, повністю непрозорий, прозорий спереду і непрозорий ззаду, або навпаки. Дах із тонованого скла Solarbay також обмежує парниковий ефект у пасажирському салоні, підтримуючи тепловий комфорт у салоні як влітку, так і взимку, більш ефективно, ніж механічна шторка. Крім того, дах автоматично затемнюється, коли водій вимикає запалювання і залишає автомобіль. Коли автомобіль перезапускається, Solarbay повертається в останнє положення. Відчуття простору і світла ще більше посилюється завдяки великій заскленій площі та збільшеній висоті над головою. Унікальний дизайн позбавляє потреби в механічних або електричних жалюзі і збільшує простір над головою на 30 мм. Це важливо для комфорту пасажирів, а також для обмеження висоти транспортного засобу з метою підвищення ефективності.

Габріела Аргумедо, продакт-менеджер Symbioz
"Solarbay підтримує постійне світло в салоні, дозволяючи пасажирам насолоджуватися відчуттям контакту з природою"

передові технології

ОСНАЩЕНИЙ НАЙКРАЩИМИ ТЕХНОЛОГІЯМИ RENAULT

Хоча Symbioz є автомобілем початкового рівня С-сегмента, він оснащений найкращими технологіями, будь то підключене обладнання, допоміжні засоби керування або силові агрегати

OpenR Link, встановлювач стандартів

Підключення до мережі

OpenR Link, встановлювач стандартів

Починаючи з версії Techno, Symbioz оснащений мультимедійною системою OpenR Link з вбудованим Google на базі Android Automotive 12. Вона підтримує користувачів щодня, надаючи послуги, адаптовані до всіх їхніх потреб у зв'язку. Завдяки інтелектуальним функціям Google, OpenR Link здатна робити релевантні пропозиції щодо навігації та атмосфери в салоні на основі звичок водія. Система OpenR Link стала стандартом з моменту її запуску в електромобілі Mégane E-Tech і сумісна з Android Auto та Apple CarPlay для дротового або бездротового підключення. Його центральний 10,4-дюймовий вертикальний сенсорний екран

(у всіх версіях) дозволяє водіям і пасажирам повною мірою скористатися перевагами підключеного світу контенту та послуг.

Другий 10,3-дюймовий екран, звернений до водія, відображає інформацію про рух. Його розмір сумісний з кольоровим навігаційним дисплеєм.

Світ Google

Проста у використанні, високошвидкісна та постійно оновлювана система OpenR Link забезпечує інтуїтивно зрозуміле керування, як у смартфоні нового покоління. Окрім сервісів Google, таких як Google Maps та Google Assistant, вона включає в себе багато інших додатків (50 або більше залежно від країни та версії) з каталогу Google Play.

Кастомізовані програми

Деякі додатки були спеціально розроблені або адаптовані для користувачів Renault. Серед них Waze, Amazon Music, L'Equipe pour Renault (франкомовний додаток з контентом для Франції), Vivaldi, Radio Player for Renault, Kabriol, Karacal, Les Incollables for Renault, Easypark та Sybel. Повний спектр підключених сервісів для сімейних подорожей, розроблених для нового покоління "voitures à vivre".

Додаток My Renault

З мобільним додатком My Renault автомобіль завжди залишається в межах легкої досяжності. Наприклад, користувачі можуть завантажувати додатки з системи OpenR Link або дистанційно активувати звуковий сигнал та індикатори, що полегшує пошук автомобіля на переповненій автостоянці. Крім того, для безтурботного водіння користувачі можуть перевіряти свій пробіг і залишок ходу в режимі реального часу. My Renault також полегшує управління технічним обслуговуванням, надаючи інформацію про ключові моменти обслуговування та дозволяючи користувачам планувати зустрічі безпосередньо з додатку.

Світ Google

Проста у використанні, високошвидкісна та постійно оновлювана система OpenR Link забезпечує інтуїтивно зрозуміле керування, як у смартфоні нового покоління. Окрім сервісів Google, таких як Google Maps та Google Assistant, вона включає в себе багато інших додатків (50 або більше залежно від країни та версії) з каталогу Google Play.

Кастомізовані програми

Деякі додатки були спеціально розроблені або адаптовані для користувачів Renault. Серед них Waze, Amazon Music, L'Equipe pour Renault (франкомовний додаток з контентом для Франції), Vivaldi, Radio Player for Renault, Kabriol, Karacal, Les Incollables for Renault, Easypark та Sybel. Повний спектр підключених сервісів для сімейних подорожей, розроблених для нового покоління "voitures à vivre".

Додаток My Renault

З мобільним додатком My Renault автомобіль завжди залишається в межах легкої досяжності. Наприклад, користувачі можуть завантажувати додатки з системи OpenR Link або дистанційно активувати звуковий сигнал та індикатори, що полегшує пошук автомобіля на переповненій автостоянці. Крім того, для безтурботного водіння користувачі можуть перевіряти свій пробіг і залишок ходу в режимі реального часу. My Renault також полегшує управління технічним обслуговуванням, надаючи інформацію про ключові моменти обслуговування та дозволяючи користувачам планувати зустрічі безпосередньо з додатку.

Дистанційне оновлення

Завдяки такому рівню підключення до системи користувачі можуть залишатися в курсі останніх подій, не відвідуючи СТО або дилерський центр. Завдяки технології FOTA ("оновлення по повітрю") операційна система автомобіля отримує автоматичні оновлення.

Звукова система Harman Kardon

Опціональна hi-fi система Harman Kardon включає 9 динаміків (2 високочастотних і 2 низькочастотних спереду і ззаду, а також сабвуфер в багажнику). Система пропонує захоплююче звучання, розроблене Жан-Мішелем Жарром, відомим художником, композитором і письменником, який також є піонером електронної музики з пристрастю до технологій. П'ять програм доступні для налаштування відповідно до вашого настрою: Студія, Подкаст, Концерт, Занурення та Клуб

Допоміжні засоби для керування автомобілем

Започаткована у 2023 році, програма "Людина понад усе" втілює прагнення Renault підвищити безпеку водіїв, пасажирів та інших учасників дорожнього руху в усьому світі за допомогою низки технологічних досягнень.

Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz
Допоміжні засоби для керування автомобіле

Автономне водіння

Active Driver Assist - це система автономного водіння 2-го рівня, оновлення добре відомого асистента на автобанах і в дорожньому русі, вже доступного в модельному ряді Renault. Тут система стає контекстно-орієнтованою, розширюючи свою сферу застосування за межі автомагістралей.

Розпізнавання дорожніх знаків

Ви також можете активувати розпізнавання дорожніх знаків з попередженням про перевищення швидкості, незалежно від системи Active Driver Assist. Ця функція відображає поточне дозволене обмеження швидкості на приладовій панелі та на екрані навігації.

Заднє автоматичне екстрене гальмування

Прогностичні поради щодо економного водіння допомагають водіям зменшити споживання пального та їздити безпечно. Safety Coach надає рекомендації в режимі реального часу та оцінку водіння (від 0 до 100); заохочуючи водіїв дотримуватися швидкості, курсу та дистанції, а також бути більш пильними та ува

Тренер з безпеки Safety Coach: індивідуальні поради для більш відповідального водіння

Щоб підтримати водіїв і знизити ризик аварій, Symbioz постачає автомобілі з тренером з безпеки - функцією, призначеною для підвищення обізнаності про поведінку і практику водіння.

Кастомізовані налаштування

Нова кнопка зліва від керма - My Safety Switch - дозволяє водіям активувати або деактивувати бажані налаштування для щонайменше шести ADAS одночасно одним натисканням кнопки.

Для безпеки:

- Активна система екстреного гальмування на перехрестях (функція автоматичного екстреного гальмування на перехрестях)

- Попередження про сліпі зони (BSW)

- Система допомоги при утриманні в смузі руху (LKA)

- Попередження про виїзд зі смуги руху (LDW)

- Система попередження про необхідність уваги водія (DAA).

Для водіння:

- Круїз-контроль і обмежувач швидкості

- Інтелектуальний адаптивний круїз-контроль (IACC)

- Система попередження про перевищення дистанції (DW)

- Система допомоги при рушанні на підйомі (HSA)

Для паркування:

- Камера кругового огляду (360° Around View Camera)

- Задній, передній та боковий асистенти паркування (Rear, Front and Side Park Assist)

- Система попередження про перехресний рух ззаду (Rear Cross Traffic Alert, RCTA)

- Система сповіщення про безпечний вихід пасажирів (Occupant Safe Exit Alert).

Повністю гібридна силова установка E-Tech

Renault Symbioz поставляється з гібридною силовою установкою E-Tech 145. Високоефективна, а отже, економічна в експлуатації, вона забезпечує комфорт і тишу електромобіля в місті без необхідності заряджання.

Себастьян Ларно, керівник проекту з розробки двигунів E-Tech

Повністю гібридна технологія E-Tech від Renault забезпечує низьку витрату пального в більшості поїздок, з невеликою різницею між режимами руху

Alt
Alt
Alt

Безкомпромісний вибір технологій

На повногібридну технологію E-Tech було подано понад 150 патентів. Використовуючи досвід Renault у Формулі 1, зокрема в галузі рекуперації та регенерації енергії, вона забезпечує динамічні та ефективні характеристики. Послідовно-паралельна гібридна архітектура поєднує два електродвигуни (електродвигун потужністю 36 кВт і високовольтний стартер-генератор потужністю 18 кВт) з 1,6-літровим бензиновим двигуном потужністю 69 кВт (94 к.с.), з'єднаним з інтелектуальною багаторежимною коробкою без зчеплення та акумулятором ємністю 1,2 кВт-год.

Для водіння:

- Круїз-контроль і обмежувач швидкості

- Інтелектуальний адаптивний круїз-контроль (IACC)

- Система попередження про перевищення дистанції (DW)

- Система допомоги при рушанні на підйомі (HSA)

Для паркування:

- Камера кругового огляду (360° Around View Camera)

- Задній, передній та боковий асистенти паркування (Rear, Front and Side Park Assist)

- Система попередження про перехресний рух ззаду (Rear Cross Traffic Alert, RCTA)

- Система сповіщення про безпечний вихід пасажирів (Occupant Safe Exit Alert).

Повністю гібридна силова установка E-Tech

Renault Symbioz поставляється з гібридною силовою установкою E-Tech 145

Високоефективна, а отже, економічна в експлуатації, вона забезпечує комфорт і тишу електромобіля в місті без необхідності заряджання.

Себастьян Ларно, керівник проекту з розробки двигунів E-Tech
"Повністю гібридна технологія E-Tech від Renault забезпечує низьку витрату пального в більшості поїздок, з невеликою різницею між режимами руху"
Безкомпромісний вибір технологій

Безкомпромісний вибір технологій

На повногібридну технологію E-Tech було подано понад 150 патентів. Використовуючи досвід Renault у Формулі 1, зокрема в галузі рекуперації та регенерації енергії, вона забезпечує динамічні та ефективні характеристики.

До 14 комбінацій

Коробка передач має 4 передачі для бензинового двигуна і 2 передачі для головного електродвигуна. Гібридна силова установка E-Tech 145 поєднує роботу двигуна внутрішнього згоряння та електродвигуна до 14 різних способів для оптимізації паливної ефективності.

Акцент на електроприводі

Symbioz завжди запускається в електричному режимі, що дозволяє водіям залишатися в повністю електричному режимі до 80% часу в місті, з економією палива до 40% в порівнянні зі звичайним бензиновим двигуном протягом міського циклу.

Безперервна оптимізація

З моменту запуску силовий агрегат постійно оптимізується, особливо з точки зору управління програмним забезпеченням. Метою є покращення споживання пального та комфорту водіння, особливо на автомагістралі.

Технічні характеристики

РОЗМІРИ ТА ВАГА

ОБ'ЄМ БАГАЖНИКА

Повний гібрид E-Tech

З переміщенням 2-го ряду вперед / назад до зупинки (+132 л) в літрах

492 / 624

З висунутим / втягнутим до упору 2-м рядом (+ 114 дм3) в стандартних дм3 VDA

434 / 548

Максимальний об'єм (до висоти сидіння) - заднє сидіння складено

1,582

РОЗМІРИ

(мм)

Загальна довжина

 

4,413

Колісна база

2,638

Передній звис

 

892

Задній звис

 

890

Дорожній просвіт у колісній базі

169 (and 132 with max load)

Загальна ширина зі складеними дзеркалами / розкладеними дзеркалами

 

1,797/2,003

Передня колія

 

1,562

Задня колія

 

1,547

Висота

 

1,575

Висота підйомника

 

780

Висота відкривання задніх дверей

619

Простір для колін у 2-му ряду

221

Простір для плечей у 1-му ряду

1,372

Простір для плечей у 2-му ряду

1,340

Висота під передньою обшивкою даху при 14°

 

889

Ширина відкривання задніх дверей - верхня

 

1,390

Ширина відкривання задніх дверей - нижня

 

1,012