Renault піднімає ще один кут завіси на Renault 5 E-Tech Electric напередодні презентації

Renault проведе світову прем'єру Renault 5 E-Tech electric 26 лютого на Женевському міжнародному автосалоні.

Renault 5 E-Tech Electric

Прем'єра

Renault проведе світову прем'єру Renault 5 E-Tech electric 26 лютого на Женевському міжнародному автосалоні.

Опції для автономності

Renault 5 E-Tech electric буде продаватися з двома варіантами акумуляторів, включаючи один ємністю 52 кВт-год, для забезпечення запасу ходу до 400 км в режимі WLTP.

Більше про Renault 5 E-Tech electric

Наступного місяця тизерна кампанія, орієнтована на широку аудиторію, розкриє деякі деталі дизайну Renault 5 E-Tech electric.

R5 R Pass

Напередодні презентації шанувальники Renault 5 та ентузіасти зможуть приєднатися до R5 R Pass, ексклюзивної програми пропуску в чергу, доступної в семи європейських країнах. Учасники програми зможуть зробити замовлення раніше за інших і одними з перших отримати свій новий автомобіль.

Фабріс Камболів, генеральний директор бренду Renault

Renault 5 E-Tech Electric - це культова ікона, перероблена для сучасності. Ми доклали максимум зусиль для створення цього цікавого автомобіля, спроектованого та виготовленого у Франції.

Ексклюзивні перші фото серійної моделі

Запланований до запуску в 2024 році, Renault 5 E-Tech electric надає сучасний електричний вигляд культовому Renault 5, переносячи його в майбутнє. Напередодні офіційної презентації Renault піднімає завісу, даючи нам змогу поглянути на кілька деталей у зовнішньому дизайні серійної моделі, які є чітким натяком на її попередника.

Передні фари

Передні фари

Фари R5 є ключовою особливістю дизайну, що робить передню частину миттєво впізнаваною. Їх вирізняє не лише форма, але й позначка в центрі лінзи, що нагадує зіницю людського ока. Цей натяк на рекламу 1972 року "Пригоди суперкара" надає сучасному R5 людський вираз обличчя.

Індикатор заряду на капоті

Індикатор заряду на капоті

У передній частині зник повітрозабірник, присутній на капоті історичної моделі. Щоб чітко показати, що Renault 5 E-Tech electric належить до світу електромобілів, його замінили на індикатор заряду, який утворює знакову цифру "5", коли автомобіль повністю заряджений. Високотехнологічна функція, яка також є функціональною та цікавою, цей індикатор є чудовим прикладом доступного інтерфейсу з людським дотиком, що показує рівень заряду батареї з першого погляду.

Колісні арки

Колісні арки

Колісні арки створюють більш широку позицію, надаючи R5 вигляду компактного автомобіля з реальною присутністю на дорозі. Їх графічний дизайн підкреслює унікальну та миттєво впізнавану індивідуальність, що нагадує R5 Turbo.

Задні фари

Задні фари

Вертикальні задні ліхтарі мають функцію висунення бічної панелі. Ця функція сприяє покращенню аеродинамічних характеристик R5, запобігаючи виникненню повітряних турбулентностей.

Оригінальна тизерна кампанія для широкої аудиторії з 1 грудня

Оригінальна тизерна кампанія для широкої аудиторії з 1 грудня

Для цього особливого запуску Renault у співпраці з Publicis Conseil розробила тизерну кампанію, яка є винятковою не лише за формою, але й за масштабом, оскільки запускається за три місяці до офіційної презентації.

Тема кампанії: "R5VOLUTION ПОВЕРТАЄТЬСЯ".
Випущений у 1972 році, в часи соціальних та суспільних потрясінь, R5 потряс автомобільну індустрію своїм революційним підходом до автомобілів. У 2024 році Renault розпочинає ще одну революцію на іншому тлі: енергетичний перехід, розміщення виробництва у Франції та потреба в енергетичній тверезості. І вона вирішила прорекламувати це неминуче повернення за допомогою кампанії, що охоплює всю Європу.

Кампанія розкриває перші знакові риси зовнішнього дизайну майбутнього автомобіля, починаючи з логотипу 5. Логотип буде доступний на вибір у трьох кольорах, які також можна буде знайти на серійній моделі: жовтому, синьому та зеленому. Ловіть частковий погляд на Renault 5 E-Tech electric в центрі гігантської цифри 5, яка з 1 грудня 2023 року буде відзначатися спеціальною кампанією на плакатах.

На повністю прихований автомобіль систематично наноситься QR-код, що веде на сайт renault.fr/R5. На цьому сайті можна дізнатися трохи більше про майбутній автомобіль за допомогою низки деталей, проілюстрованих ключовими словами: R5DESIGNED, R5ENERGISED, R5DIGITALISED, R5SOURCEFUL, R5LOCALISED, R5VOLUTION IS BACK. На сайті також розміщена інформація про спеціальну пропозицію R5 R Pass для клієнтів, які хочуть бути серед перших, хто замовить і отримає свій Renault 5 E-Tech електричний одразу після запуску.

Ця амбітна медіа-кампанія буде підтримана телевізійним рекламним роликом, який транслюватиметься по всьому світу, щоб підтримувати ажіотаж аж до прем'єри у 2024 році. Знятий студією Man VS Machine, рекламний ролик дає глядачам змогу поглянути на дизайн електромобіля Renault 5 E- Tech, який мчить, намагаючись знайти вихід із лабіринту. Саундтреком слугує всесвітньо відома "Instant Crush" гурту Daft Punk, ікони французької електро-поп сцени, які рідко з'являються в рекламі. Декорацією фільму став гігантський QR-код у центрі міста, що надає посилання на програму попереднього бронювання квитків онлайн R5 R Pass.

У Франції фільм транслюватиметься на телебаченні з 17 грудня по 7 січня у 30-секундному форматі, а з 25 по 31 грудня - у довшому 45-секундному для більшого впливу.
 

Renault 5 E-Tech Electric
Renault 5 E-Tech Electric
Renault 5 E-Tech Electric
Renault 5 E-Tech Electric

R5 R Pass, програма позачергового обслуговування клієнтів

30 листопада Renault запускає унікальну програму для майбутніх клієнтів: R5 R Pass. Власники R5 R Pass зможуть замовити новий культовий повністю електричний автомобіль в мережі Renault за 10 днів до початку прийому замовлень для широкої аудиторії. Клієнти, які зроблять замовлення в цей спеціальний період, стануть одними з перших щасливчиків, які отримають свій автомобіль з осені 2024 року, причому завод ElectriCity в Дуе, Франція, надасть пріоритет їх замовленню на виробничій лінії. Власники R5 R Pass отримають масштабну модель електромобіля Renault 5 E- Tech після його презентації та зможуть першими отримати доступ до контенту та подій, пов'язаних з Renault 5.

Перепустку R5 R Pass вартістю 150 євро можна буде придбати на сайті www.renault.fr/R5 та в семи країнах-учасницях (Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Великобританія, Бельгія та Нідерланди).

Для повернення цієї ікони ми хотіли переосмислити традиційний запуск автомобіля. Поступово ми розкриваємо дизайн цієї ретро-футуристичної моделі, з масштабним комунікаційним планом задовго до запуску. Renault 5, без сумніву, є ІДЕАЛЬНИМ автомобілем для такого підходу, оскільки ми говоримо про відродження або навіть переосмислення легенди, безсумнівно, одного з найбільш знакових автомобілів в історії французької автомобільної промисловості.

 

Арно Беллоні, директор з глобального маркетингу бренду Renault

 

Повністю електрична поп-ікона

Електромобіль Renault 5 E-Tech довжиною всього 3,92 м - це справжній міський автомобіль. Ідеальний для міського руху, цей повністю електричний культовий автомобіль також добре почувається за містом завдяки акумулятору ємністю 52 кВт-год, що забезпечує запас ходу до 400 км в режимі "WLTP". Ця батарея буде першою доступною після відкриття замовлень. Друга батарея на 40 кВт-год стане доступною пізніше.

Renault 5 E-Tech electric стане першим автомобілем, побудованим на новій платформі AmpR Small (раніше CMF-B EV), розробленій для справжнього задоволення від водіння. Багатоважільна задня підвіска, яка зазвичай зустрічається лише на автомобілях вищих класів, сприяє відмінній стабільності та зчепленню з дорогою.

Також буде доступний цілий ряд високотехнологічних рішень. Всередині автомобіля знаходиться reno, офіційний аватар Renault. Цей олюднений співводій наступного покоління забезпечить цифровий досвід, який повністю занурить користувачів у світ Renault, для отримання нових вражень від водіння та перебування в салоні. Оснащений двонаправленим бортовим зарядним пристроєм, Renault 5 E-Tech electric стане першим серійним автомобілем з технологією V2G ("від автомобіля до мережі"). За підтримки Mobilize, технологія V2G дозволяє Renault 5 E-Tech electric постачати енергію до електромережі. Вона буде доступна спочатку у Франції та Німеччині в 2024 році, а потім у Великобританії в 2025 році. Ця технологія дозволить водіям електромобілів Renault 5 E-Tech заощаджувати гроші на зарядці та зменшити загальний рахунок за електроенергію, продаючи її назад у мережу.

Початкова ціна електромобіля Renault 5 E-Tech становитиме близько 25 000 євро, на рівні з гібридами B-сегмента. Новий автомобіль буде представлений 26 лютого наступного року на Міжнародному автосалоні в Женеві.

Про Renault

Renault, історичний бренд мобільності та піонер електромобілів у Європі, завжди розробляв інноваційні транспортні засоби. Зі стратегічним планом " Renaulution" компанія Renault розпочала амбітну трансформацію, спрямовану на створення доданої вартості, рухаючись до більш конкурентоспроможного, збалансованого та електрифікованого модельного ряду. Її мета - втілити сучасність та інновації в технологіях, енергетиці та послугах мобільності в автомобільній промисловості та за її межами.