Подвійні очки для команди Alpine F1 Team після блискучого виступу в Португалії

Команда Alpine F1 набрала 10 очок в Гран-прі Португалії Heineken на міжнародному автодромі Алгарве: Естебан Окон посів сьоме місце, а Фернандо Алонсо - восьме в цій захоплюючій гонці.

Подвійні очки для команди Alpine F1 Team
Подвійні очки для команди Alpine F1 Team
Подвійні очки для команди Alpine F1 Team
Подвійні очки для команди Alpine F1 Team

Обидва гонщика насолоджувалися низкою яскравих обгонів під час змагання на 66 колах

Естебан на стартовій решітці почав з кращого для себе в сезоні шостого місця, але відразу втратив позиції, після того як поїхав колесо до колеса з Ландо Норрісом з McLarens. Фернандо, тим часом, почавши з тринадцятого місця, відкотився до п'ятнадцятого. Естебан був в гонці на шинах Soft аж до 22 кола, після чого зробив ставку на Hard. Поступившись спочатку П'єру Гаслі, Естебан почав надолужувати згаяне з першим з двох обгонів на зовнішній стороні повороту 1. Його друга смілива спроба призвела до того, що він обійшов Карлоса Сайнса на тій же ділянці і вийшов на сьоме місце. Фернандо зробив перерву на 40 колі, помінявши Medium на Hard, і став стрімко наближатися до ТОП-10. Спочатку іспанський гонщик випередив Гаслі на повороті 1, Даніеля Ріккардо двома колами пізніше і, нарешті, Сайнса, щоб наблизитися в очках до Естебана. В результаті обидві машини перетнули лінію - Естебан сьомим, а Фернандо восьмим.

Естебан Окон, стартував 6-м, фінішував 7-м:

Естебан Окон, стартував 16-м, фінішував 13-м:

«Я дуже задоволений сьогоднішньою гонкою і думаю, що ми досягли свого максимуму. Те, що обидві машини в очках, показує наш прогрес і те, що ми провели сильний уїк-енд в цілому. Всі члени команди зробили свій здобуток в цей результат, а боротьба з Ferrari і McLarens показує, що ми поліпшили машину і комплектацію. Сьогоднішні обгони були дуже приємними! Ми хочемо зберегти імпульс і набрати більше очок. Знаємо, що наступний тиждень буде інакшим, але прагнемо продовжити прогрес, зберегти рівень швидкості, і я з нетерпінням чекаю на це».

Фернандо Алонсо, стартував 13-м, фінішував 8-м:

Фернандо Алонсо, стартував 13-м, фінішував 8-м:

"В цілому це був дуже хороший уїк-енд, і машина показала гідні результати. Ми зробили великий крок вперед, борючись з такими, як Ferrari і McLaren в гонці, яка відрізняється від Бахрейну і Імола. Це був перший гоночний уїк-енд, коли я відчував себе комфортно і міг впевнено вести машину. Відмінно попрацювала вся команда, і я думаю, що прогрес, якого ми досягли, дуже хороший. Напевно, він був би ще кращим, якби ми почали гонку з більш високих позицій на стартовій решітці. Виступ в суботу буде ключовим для наступних двох гонок в Барселоні і Монако, тому мені потрібно зосередитися на максимізації швидкості на одному колі, починаючи з наступного уїк-енду."

Марцін Будковські, виконуючий директор:

Марцін Будковські, виконуючий директор:

 

«Це була цікава гонка для нас, з великою кількістю прямих битв і обгонів для обох гонщиків, що винагородилися гарними очками на фініші. Ми боролися з Ferrari і McLaren, і саме на цьому рівні ми хочемо бути. Формула-1 веселіша, коли ви берете участь в гонках поруч з фаворитами! Сьогоднішня гонка була добре організована від старту до фінішу. Наша стратегія була точна, обидва гонщики добре впоралися з першим етапом, а потім, у другому змогли зробити ставку на шини Hard. Ми знаходимося на гарній траєкторії після цього уїк-енду завдяки напруженій роботі команди на трасі, в Енстоні і в Вірі. Проте, для наступних декількох гонок все ще потрібно знайти темп, і все це почнеться на наступному тижні, коли ми знову вирушимо на гонки в Барселону».