НОВИЙ RENAULT CLIO: УНІВЕРСАЛЬНИЙ МІСЬКИЙ АВТОМОБІЛЬ, ЗДАТНИЙ ЗАДАВАТИ СТАНДАРТИ

Renault Clio є незмінним лідером продажів з моменту його запуску в 1990 році - і на сьогоднішній день вже продано 16 мільйонів таких автомобілів по всьому світу! Він визнаний улюбленим автомобілем французів, став міжнародним бестселером і отримав дві нагороди "Автомобіль року в Європі". Протягом п'яти поколінь він був одним з найбільш впізнаваних міських автомобілів на ринку. А тепер його переосмислено, і він став чудовою ілюстрацією "Nouvelle Vague" бренду Renault, сповненої його останніх досягнень. Його новий стиль ще більш переконливий та елегантний, а його стильний та вишуканий інтер'єр відкриває новий цикл з першою візуалізацією нової дизайн-мови бренду. Новий технічний фронт випромінює енергію, фірмовий логотип повністю оновлений і відображає ідентичність бренду, а нові чіткі, точні лінії надають новому Clio більш виразного характеру і роблять його яскравим символом статусу з більш емоційними відчуттями. Новий Clio також оновив свої технології, наприклад, включивши цифрову панель приладів у всіх своїх комплектаціях. Він поставляється з більш широким спектром двигунів, ніж будь-який інший автомобіль у своїй категорії, тому кожен може вибрати конфігурацію, яка найкраще відповідає його потребам. Родзинкою є 145-сильний повно гібридний двигун E-Tech, що поєднує задоволення від водіння та економію.

Новий Clio буде доступний у кількох варіантах оснащення, включаючи новий Esprit Alpine. Унікальний спортивний, технологічний та стильний зовнішній вигляд надає автомобілю, створеному за принципом Відродження, ще більшої виразності та насиченості.

 

Фабріс Камболів, генеральний директор бренду Renault:

Clio користується незмінним успіхом. Це найбільш продаваний французький автомобіль у світі та лідер у своїй категорії в Європі. Новий Clio підкреслює свою сучасність завдяки новій, виразній передній частині. Повністю гібридна силова установка E-Tech під капотом - це задоволення від керування, менше викидів та більший запас ходу: 145 к.с., лише 93 г CO2/км та 4,1 л/100 км*. Ідеальна технологія для клієнтів, які прагнуть оновити свої дизельні автомобілі.

 

Жиль Відаль, віце-президент з дизайну бренду Renault:

У Франції, та й в усьому світі, з Clio пов'язана справжня історія кохання. Тож ми хотіли відсвяткувати основні цінності цієї ікони та вивести її на новий рівень, трансформувавши її. Ми пам'ятали про необхідність однорідності, а також про ідею проекції в майбутнє, з більш технологічним дизайном, зберігаючи при цьому його особистий характер. Новий Clio - це вдале поєднання великих форм, скульптурних об'ємів, чітких ліній та графіки.

Новий, більш сучасний, більш рішучий стиль

Новий, більш сучасний, більш рішучий стиль

Новий Clio був створений, щоб віддзеркалити новий дизайн бренду Renault, орієнтований на потреби людей та технології. Новий логотип Renault в центрі повністю оновленої передньої панелі додає виразності. Ця модернізація відображає прагнення бренду створювати більш сучасні, більш виразні та більш екологічні автомобілі для життя, що ґрунтуються на перевірених часом цінностях. Нове фірмове освітлення, яке в майбутньому з'явиться на всіх автомобілях Renault, гармонійно поєднується з новим стилем і передає дві його характерні риси: точність і характер. Внутрішній інтер'єр було повністю перероблено: нова оббивка та нові біо матеріали роблять його сучасним автомобілем та значно покращують його якість та враження від перебування в салоні. Оздоблення Esprit Alpine - спортивне та стильне зовні та всередині, і це саме та версія, яка найкраще втілює нову еру New Clio.

Новий зовнішній вигляд: більш рішучий

Статусно-символічний фасад

Статусно-символічний фасад

Передня частина Нового Clio була повністю перероблена: її скульптурний, більш витончений і рельєфний контур додає сучасності та енергійності. Збільшена решітка радіатора в клітинку додає сили та спортивного вигляду. Кольорова гама - темніша біля логотипу, світліша до країв - надає йому глибини та технічної виразності. Цей комплекс ефектів докорінно змінив дизайн New Clio, додавши йому ще більшої привабливості.

Виразний логотип

Виразний логотип

Логотип Nouvel'R з матового атласного хрому спереду вшановує спадщину бренду. Його геометрія проста, змістовна і, як наслідок, непідвладна часу. Симбіоз двох діамантів та оптичний ефект, що з'єднує їх, додає відчуття взаємодоповнюваності та безперервного руху. Цей логотип передає ідентичність New Clio більш виразно, ніж будь-коли.

Виточений аеродинамічний обтічник

Виточений аеродинамічний обтічник

Оздоблення Techno та Esprit Alpine мають під решіткою радіатора аеродинамічний обвіс, запозичений зі світу автоспорту. Скульптурні форми та вузькі борозни підкреслюють та оживляють обличчя автомобіля. Обтічник має той самий колір, що й кузов у комплектації Techno, а у версії Esprit Alpine - матовий сланцево-сірий.

Ті ж самі розміри

Ті ж самі розміри

Незважаючи на всі зміни всередині, Новий Clio залишився таким же за розмірами, як і попередня версія: 4 053 мм в довжину, 1 988 мм в ширину і 1 439 мм у висоту.

Нове фірмове освітлення відкриває абсолютно нову візуальну ідентичність

Новий Clio - це перший автомобіль "Nouvelle Vague" від Renault з новим фірмовим освітленням спереду. Воно натхненне логотипом: світлодіодні денні ходові вогні з обох боків, наприклад, утворюють половину вертикального ромба, підкреслюючи пульсуючу, блискучу зовнішність і роблячи дизайн лінійки більш узгодженим з іміджем бренду.

Тонкі світлодіодні фари, що входять до всіх комплектацій, підкреслюють точність і технічну досконалість, а також загострюють погляд автомобіля. Вони більш компактні і поєднують до п'яти високотехнологічних променів (раніше було три), які автоматично адаптують розподіл світла між дальнім і ближнім світлом.

Жвавіша задня частина

Задній бампер також зазнав змін: аеродинамічні виступи візуально збільшують задню частину, додають зчеплення з дорогою та підкреслюють технічну довершеність автомобіля. Нижня кромка - матовий чорний у перших двох комплектаціях, глянцевий чорний у версії Techno та матовий сланцево-сірий у версії Esprit Alpine. Залежно від комплектації, вихлопні труби залишаються видимими або ховаються під дифузором.

Модернізовані задні фари тепер мають кришталево чисті плафони, що дозволяють зазирнути всередину - знову ж таки, додаючи технічного, сучасного вигляду. Яскраві зовнішні краї задніх фар повторюють малюнок передніх фар.

Стильні кольори та виразні обідки

Новий Clio доступний у семи елегантних кольорах кузова: Glacier White, Star Black, Shale Grey, Iron Blue, Flame Red, Valencia Orange та Rafale Grey - з новим тришаровим покриттям, яке здалеку виглядає масивним, а зблизька - перламутровим.

Характерні колісні диски діаметром до 17 дюймів підкреслюють привабливість автомобіля. Всього на вибір пропонується шість варіантів, включаючи чотири алюмінієві легкосплавні диски, доступні для різних комплектацій. Наприклад, комплектація Techno оснащується 16-дюймовими чорними алюмінієвими дисками з алмазним вирізом. Усі вони мають новий логотип Renault з матового алюмінію в центрі.

Інші версії мають накладки на дзеркала заднього виду Star Black, а версії Techno та Esprit Alpine мають антену у вигляді акулячого плавника.

{wording.youtubeCookieError}

Елегантний та стійкий інтер'єр

Тепер враження від Нового Clio ще кращі: пасажирський салон став більш гостинним і затишним. Щойно ви відчиняєте двері, ви бачите благородні та екологічно чисті матеріали і відчуваєте стрибок якості. Простір та ергономіка залишаються ключовими сильними сторонами автомобіля, даруючи всім, хто знаходиться всередині, неперевершений комфорт. Всі технології створені для покращення користувацького досвіду та поєднуються у єдиний всесвіт підключених сервісів та додатків, які допомагають водієві та пасажирам розслабитися і насолоджуватися подорожжю.

Більш відповідальний вибір тканин

Сидіння, дверні панелі та панель приладів Нового Clio в стилі Techno обшиті спеціально розробленою екологічною тканиною, яка на 60% складається з модальних волокон TENCEL - біологічно чистих целюлозних волокон, що виробляються компанією Lenzing Group. Новий Clio є не лише першим автомобілем, в якому використовуються модальні волокна TENCEL, але й першим автомобілем, який відповідає стратегії декарбонізації бренду Renault. Це також перший випадок, коли ці екологічні волокна широко використовуються в салоні автомобіля. Відомі своєю винятковою м'якістю, волокна виготовляються з відновлювального ресурсу - натуральної деревини, яка постачається з напів природних лісів Європи, що раціонально використовуються. Ці напівприродні ліси поглинають велику кількість CO2 і не потребують ні хімічних добрив, ні штучного зрошення. Волокна TENCEL Modal виробляються з використанням відновлюваної енергії та сертифіковані знаком екологічної відповідності ЄС Ecolabel, який присвоюється продуктам і послугам, що відповідають високим екологічним стандартам протягом усього їхнього життєвого циклу.

Також важливо, що в Новому Clio немає шкіри: замість неї поверхні вкриті тканиною ТЕП, зернистою тканиною з покриттям, виготовленою з біологічних та поліефірних волокон. Однією з переваг є те, що для фарбування ТЕП потрібно менше води та енергії, ніж для фарбування волокон традиційним способом.

Ці два варіанти випливають із цінностей сталого розвитку бренду.

Вибір вишуканих сидінь

Сидіння нового Clio відображають клас і спортивність. Вони огортають вас, їх товстий шар піни приваблює, а підголівники ергономічні, тонкі та стильні. Інтер'єр - кольори сидінь і спинок, прострочка та оздоблення - відрізняється в кожному варіанті оздоблення. Оздоблення Esprit Alpine поставляється зі спеціальними сидіннями (див. стор. XX).

Модернізована та оновлена панель приладів

Нова панель приладів Нового Clio оснащена безрамковим цифровим дисплеєм діагоналлю від 7 до 10 дюймів залежно від комплектації. Залежно від країни та версії, новий Clio може також оснащуватися радіо та мультимедійною системою R&GO або Renault Easy Link. Логотип Nouvel'R на кермі додає елегантності салону.

Оздоблення Esprit Alpine для додаткової виразності

Після Austral - найпершої моделі Renault, яка включила в свою лінійку версію Esprit Alpine, а потім і абсолютно нового Espace, цей спортивний, технологічний та елегантний варіант тепер доступний і для Нового Clio. У ній переплітаються характерні риси бренду Alpine і новий стиль Renault, що додає новому Clio ще більшої виразності і виводить його на новий рівень

Спортивний зовні

Спортивний зовні

Передня решітка радіатора підкреслює спортивний характер і напористий дизайн Нового Clio. Вона виготовлена методом гарячого штампування і варіюється від темного по центру до глянцевого хрому по краям, додаючи автомобілю глибини та потужності. Глянцево-чорна лінія перетинає його горизонтально і тягнеться до фар. Логотип також було змінено, і тепер його ексклюзивне покриття з матового алюмінію кольору Ice Black підкреслює технічну досконалість автомобіля. На передньому крилі з'явився спеціальний значок Esprit Alpine.

Матове сланцево-сіре полотно спереду нагадує про гоночні автомобілі та всесвіт автоспорту, який символізує ця модель. Такого ж тону виконані рокерні панелі та дифузори заднього бампера. Ці аеродинамічні виїмки на бампері візуально збільшують задню частину, надаючи їй більш спортивного вигляду.

До комплектації Esprit Alpine також входять 17-дюймові алюмінієві диски, які випромінюють ДНК Alpine: вони мають ромбоподібну форму, чорні з димчасто-сірим лаком, навколо синіх або сірих центрів (залежно від кольору кузова), що додає автомобілю динамічності, вишуканості та технічності. Емблема Clio ззаду виконана у глибокому глянцевому чорному кольорі.

Елегантний всередині

Елегантний всередині

Дизайн інтер'єру також характерний для цієї комплектації - його спортивність та елегантність є особливими для цього класу. Форма сидінь більїш обтічна, щоб забезпечити більшу бічну підтримку та додатковий комфорт. Матеріали ексклюзивні, світло-сірі в середині сидіння та спинки підкреслюють спортивний характер. Боковини вкриті товстішим матеріалом. У всіх деталях простежуються специфічні технічні особливості, включаючи Y-подібний візерунок на сидіннях, що нагадує спортивні сорочки спортсменів. Синя прострочка та буква А бренду Alpine, приварена до спинки сидіння термічним зварюванням, завершують цю спортивну версію. Збоку пришитий червоно-біло-блакитний прапор, що символізує Францію.

Сидіння Esprit Alpine також виготовлені з екологічно чистих матеріалів, включаючи тканину, яка на 72% складається з переробленого ПЕТ (поліетилену) на сидінні та спинці, і 13% переробленого текстилю з зернистим покриттям на боковинах сидінь.

Інші деталі та вдосконалення доповнюють інтер'єр цієї комплектації. Наприклад, рульове колесо було розроблено спеціально для передачі духу Alpine: червоно-біло-синя подвійна прострочка, перфорований матеріал та глибокий глянцевий чорний фон для логотипу Ice Black у центрі спонукають вас завести двигун. На панелі приладів також вишитий французький прапор, ремені безпеки спереду і ззаду мають характерні сині краї (окрім одного посередині), педалі алюмінієві, а пороги передніх дверей мають ексклюзивну обробку.

Коли ви сідаєте на водійське сидіння, екран Renault Easy Link загоряється і відображає вітальне повідомлення з послідовністю символів бренду Alpine

Інтуїтивно зрозумілий і цікавий

Новий Clio дарує всім, хто в ньому знаходиться, ще більше зручності завдяки вдосконаленим технологіям, що підвищують якість як для водія, так і для пасажирів. Мультимедійна система Renault Easy Link у поєднанні з налаштуваннями MULTI-SENSE та двадцятьма доступними системами допомоги водієві створюють надзвичайно інтуїтивно зрозумілий досвід керування автомобілем, створеним для життя та подорожей.

Технології для всіх

Цифрові дисплеї в усьому асортименті

Нові сервіси та найсучасніші можливості підключення роблять Новий Clio ще більш інтуїтивно зрозумілим для користувачів. Усі комплектації оснащені 7-дюймовою або 10-дюймовою цифровою панеллю приладів. 10-дюймова панель відтворює навігаційні карти та адаптується до режиму водіння і налаштувань MULTI-SENSE.

Бездротове підключення смартфона

Новий Clio оснащений Renault Easy Link, мультимедійним каналом доступу до повного спектру додатків, включаючи навігацію, проактивне технічне обслуговування та інформаційно-розважальну систему. Renault Easy Link тепер включає дві версії, які підключаються бездротовим способом через Android Auto та Apple CarPlay:

  • 7-дюймовий екран;
  • 9,3-дюймовий екран з вбудованою навігацією (входить до стандартної комплектації Esprit Alpine).

Системи допомоги водієві, які цінують клієнти

Новий Clio оснащений 20 сучасними системами допомоги водієві (ADAS), які роблять керування автомобілем простішим і безпечнішим, ніж будь-коли. Вони поділяються на три групи: Водіння, Паркування та Безпека.

Основні з них включають активний асистент водія, камеру кругового огляду 360° та активне екстрене гальмування з датчиками велосипедиста та пішохода. Цей комплексний набір систем допомоги водієві робить Новий Clio одним з найбезпечніших автомобілів у своїй категорії.

Активна система допомоги водієві - одна з головних функцій для водіння без стресу та найвищого рівня безпеки. Ця система поєднує в собі адаптивний круїз-контроль, функцію Stop & Go та систему допомоги при утриманні в смузі руху, які прирівнюються до автономного водіння 2-го рівня і значно спрощують рух на автомагістралях та в заторах.

Система активного екстреного гальмування, яка також доступна в стандартній комплектації Нового Clio, максимізує безпеку, попереджаючи водія про будь-які небезпечні ситуації. Якщо водій не реагує, система автоматично гальмує автомобіль.

Новий Clio також має низку систем, що полегшують паркування, зокрема систему вільного паркування та камеру кругового огляду 360°, яка забезпечує огляд з висоти пташиного польоту, поєднуючи чотири канали для визначення місцезнаходження та огляду всіх перешкод навколо автомобіля.

Автомобіль для життя та подорожей з комфортом для кожного пассажира

Автомобіль для життя та подорожей з комфортом для кожного пассажира

Автоматичний кондиціонер, картковий ключ системи гучного зв'язку та бездротовий зарядний пристрій для смартфонів - це лише три з багатьох зручностей, які роблять водіння та подорожі в Новому Clio більш універсальними та приємними, ніж будь-коли. Серед інших - регульоване по висоті пасажирське сидіння спереду та центральний підлокітник, починаючи з версії Techno. І все це при тому, що простір для задніх пасажирів з точки зору доступності та радіусу колін, а також багажник об'ємом до 391 літра* робить Новий Clio одним з найкращих у своєму класі.

Технологія MULTI-SENSE у Новому Clio відкриває новий світ вражень завдяки регулюванню параметрів освітлення на панелі приладів та центральній консолі. Вона високотехнологічна, тонко налаштована, стильна і дарує кожному фантастичні враження від перебування в автомобілі.

Найповніший вибір силових агрегатів у сегменті

TCe 100 LPG: багатоцільовий автомобіль з низькими експлуатаційними витратами

Трициліндровий турбодвигун TCe 100 LPG також доступний для New Clio. Ця двопаливна система покращує продуктивність, одночасно зменшуючи споживання та викиди CO2 (на 8% менше CO2, ніж у аналогічного двигуна, що працює лише на бензині). І він чудово працює: максимальний крутний момент 170 Нм досягається при 2 000 об/хв, що робить його більш універсальним. З двома повними баками автомобіль може проїхати загалом понад 1 000 км. Ця система була випробувана і протестована, вона проста у використанні, доступна за ціною і заощаджує гроші у процесі експлуатації. Системи LPG встановлюються на заводі-виробнику в автомобілі.

TCe 90: збалансований силовий агрегат

Цей 3-циліндровий бензиновий двигун з турбонаддувом потужністю 90 к.с. і крутним моментом 160 Нм та 6-ступінчастою механічною коробкою передач працює плавно, а його витрата палива є однією з найкращих у своєму класі.

SCe 65: економічний та ідеальний для міста

Водії, які шукають економічний міський та приміський автомобіль, зрозуміють, що двигун 1.0 SCe (атмосферний 3-циліндровий) ідеально підходить для них. Він має 5-ступінчасту коробку передач, 65 к.с. потужності та 95 Нм крутного моменту, тому він дуже плавний у русі в місті та за його межами.

РОЗМІРИ

(мм)

Загальна довжина

4,053

Колісна база

2,583

Передній підвіс

833

Задній підвіс

637

Габаритна ширина зі складеними дзеркалами / розкладеними дзеркалами

1 798/1 988

Передня вісь

1,518

Задня вісь

1,506

Висота

1,439

Висота з відчиненими задніми дверима

1,978

Висота порогу багажника

769

Дорожній просвіт без навантаження / з максимальним навантаженням

142/110

Простір для ніг у 2-му ряду

165/155

Простір для ліктів спереду

1,372

Простір для ліктів сзаду

1,370

Простір для плечей спереду

1,360

Простір для плечей сзаду

1,294

Простір над головою 1-го ряду сидінь TN/TV

879/-

Простір над головою 2-го ряду сидінь TN/TV

843/-

Максимальна ширина багажника

1,037

Внутрішня ширина між колісними арками

1,021

Максимальна довжина вантажу зі складеним 2-м рядом

1,464

Blue dCi 100: висока продуктивність і низьке споживання

Цей двигун потужністю 100 к.с. і 260 Нм ідеально підходить для інтенсивного використання та автопарків компаній. Він економний та ефективний, а також оснащений 6-ступінчастою коробкою передач, яка знижує оберти двигуна на швидкості 110 км/год і вище. Новий Clio Blue dCi особливо ефективний на автобанах та автомагістралях. Він також відповідає найсучаснішим стандартам викидів завдяки вбудованій системі селективної каталітичної нейтралізації, яка вважається найефективнішим процесом після згоряння для зменшення викидів оксидів азоту (NOx).

E-Tech повний гібрид 145: більше задоволення з меншою витратою пального

Renault почала впроваджувати повністю гібридну технологію E-Tech у свої автомобілі, включаючи Clio, у 2020 році. Вона, звісно, доступна на новому Clio у версії E-Tech потужністю 145 к.с. з повним гібридом.

Повністю гібридна технологія E-Tech має понад 150 патентів, а також досвід, накопичений компанією Renault на трасах Формули-1, зокрема, у сфері рекуперації та регенерації енергії. Вона робить Новий Clio більш динамічним і водночас більш ефективним. Його послідовно-паралельна архітектура поєднує два електродвигуни (двигун потужністю 36 кВт і високовольтний стартер-генератор потужністю 18 кВт) з 4-циліндровим 1,6-літровим двигуном IC потужністю 69 кВт (94 к.с.), інтелектуальною багаторежимною коробкою без зчеплення і акумулятором ємністю 1,2 кВт-год.

Коробка передач двигуна IC має чотири передаточних числа, а головний електродвигун - два. Повністю гібридна силова установка E-Tech може комбінувати потужність двигуна IC та електродвигуна до 14 різних способів для оптимізації енергоефективності.

Коли автомобіль стартує, він завжди живиться від електродвигуна, а в містах може використовувати електродвигун до 80% часу, скорочуючи споживання на 40% порівняно зі звичайним бензиновим двигуном. Ємність батареї Нового Clio в міських умовах є найвищою в сегменті гібридних міських автомобілів. Завдяки ефективній силовій установці викиди CO2 обмежені, починаючи з 93 г/км, що є видатним показником у цій категорії. І це на додаток до тиші, якою ви насолоджуєтеся в електромобілях, і того факту, що вам не потрібно зупинятися, щоб зарядити батарею.

Про Renault

Renault, історичний бренд мобільності та піонер електромобілів у Європі, завжди розробляв інноваційні транспортні засоби. Зі стратегічним планом "Відродження" Renault розпочала амбітну трансформацію, спрямовану на створення доданої вартості, рухаючись до більш конкурентоспроможного, збалансованого та електрифікованого модельного ряду. Її мета - втілити сучасність та інновації в технологіях, енергетиці та послугах мобільності в автомобільній промисловості та за її межами.