TitleПерші перегони, перші бали для команди BWT Alpine F1 у складному відкритті сезону в Б

Команда BWT Alpine F1 здобула два бали на сьогоднішньому Гран-прі Бахрейну, який відкрив сезон, а П'єр Гаслі, дебютував та піднявся з останнього місця на дев'яте і відкрив рахунок команди для участі в Чемпіонаті світу з Формули-1 2023 року. Естебан Окон пережив невдалий день у Сахірі, зійшовши з 57-кілометрової гонки за 16 кіл до її завершення.

День перегонів 05 березня 2023

День перегонів 05 березня 2023

Гонка Естебана була скомпрометована зі старту, оскільки він отримав п'ятисекундний штраф за порушення стартової лінії. На 2-му повороті на першому колі легке зіткнення з Ландо Норрісом призвело до пошкодження лівого переднього антикрила, що означало, що Естебан двічі заїжджав на піт-стоп протягом перших 15 кіл. Ще один штраф був доданий за помилку під час відпрацювання першого штрафу. А третє порушення за перевищення швидкості на піт-лейн завершило вечір розчарувань для команди та Естебана.

З двадцятого місця на турнірній таблиці П'єр стартував з чистого старту і на початку завоював кілька позицій. Він був першим, хто заїхав на піт-стоп на 9-му колі на нових шинах Hards, оскільки він націлився на першу десятку. Другий піт-стоп на 25-му колі дозволив йому обійти Юкі Цуноду, а також потіснити Алекса Албона за останню позицію в рейтингу. На 40-му колі Ferrari Шарля Леклера застрягла, чим подарувала П'єру можливість піт-стопу на м'яких шинах, щоб доїхати до кінця перегонів. Обігнавши Албона на 9-му місці і зробивши найшвидше коло, П'єр погнався за Валттері Боттасом, який йшов восьмим, і фінішував з відставанням лише в 1,1 секунди до клітчастого прапора, ліквідувавши 17-секундний дефіцит.

Естебан Окон, почав з 9-ого місця: "Сьогодні був не наш день. На жаль, ми допустили занадто багато технічних помилок, і це коштувало нам сьогоднішнього дня. Ми повинні проаналізувати всі деталі і швидко зробити висновки. Ми приймемо це як команда і з нетерпінням чекатимемо наступних перегонів, де, я впевнений, ми повернемося сильнішими. Позитивним моментом є те, що наш гоночний темп і продуктивність були хорошими, і очевидно, що нам вистачає швидкості, щоб обидва автомобілі заробляли бали. Я вже з нетерпінням чекаю на перегони у Джидді. Ми їдемо туди, сповнені рішучості повернутися і розпочати наш сезон".

П'єр Гаслі, почав з 20-го місця, закінчив на 9-му

П'єр Гаслі, почав з 20-го місця, закінчив на 9-му

"Я задоволений сьогоднішніми перегонами, і це чудовий спосіб відзначити мій дебют з Alpine. Після вчорашньої кваліфікації ми всі були розчаровані, адже це не те місце, яке ми хотіли зайняти, тому я хочу подякувати всій команді за важку роботу, яку вони виконали для перегонів. Сьогодні нам було складно здобути бали, але ми були впевнені у можливостях нашого боліда і знали, що у нас є шанс набрати бали з хорошою стратегією. Нам потрібно продовжувати наполегливо працювати, у нас є хороша база, і зараз важливо розвивати її. Я знаю, що ми можемо досягти набагато більшого. Дуже шкода через те, що сталося з Естебаном. Ми проведемо колективний аналіз, щоб переконатися, що ми знаходимося в кращій позиції, щоб допомогти обом машинам заробляти бали".

Отмар Сафнауер, керівник команди

Отмар Сафнауер, керівник команди

"Хоча ми можемо бути задоволені тим, що заробили бали в сьогоднішніх перегонах, враховуючи те, як все склалося, ми залишаємо Бахрейн, знаючи, що попереду нас чекає багато важкої роботи. З боку Естебана і з технічної точки зору ми повинні працювати краще, щоб не допустити повторення того, що сталося сьогодні. Ми продемонстрували, що сьогодні у нас був достатній темп, щоб обидва автомобілі здобули бали, і це має бути нашою метою в майбутньому. П'єр проробив фантастичну роботу, щоб залишити позаду розчаровуючу суботу і повернутися з силою, щоб піднятися з кінця турнірної таблиці, - це його заслуга, і він відмінно дебютував. Ці два тижні в Бахрейні були насиченими та інтенсивними для команди, і ми з нетерпінням чекаємо на повернення до Вірі та Енстоуна, де ми всією командою підведемо підсумки, перш ніж повернутися на трасу в Джидді, де ми прагнемо значно покращити свої результати"