Команда BWT Alpine F1 готується до сезону Формули 1 2023 Року, представляючи болід A523

16 лютого команда BWT Alpine F1 представила свій болід A523 - претендента на участь у Чемпіонаті світу з автоперегонів Формули-1 2023 року - перед аудиторією, що зібралася в лондонській типографії Printworks, оскільки команда готується до участі у 23-х перегонах глобальної кампанії Формули-1.

16 лютого команда BWT Alpine F1 представила свій болід A523

16 лютого команда BWT Alpine F1 представила свого претендента на участь у Чемпіонаті світу з автоперегонів у класі Формули-1 сезону 2023 року - болід A523 - на унікальному зірковому заході в Лондоні, Великобританія.
Генеральний директор Renault Group Лука де Мео і генеральний директор Alpine Лоран Россі представили A523 перед повним залом типографії Printworks, заповненим світовими ЗМІ, партнерами команди і особливими гостями.
A523 є еволюцією свого попередника, A522, оскільки команда готується до другого сезону за новим регламентом Формули-1, який було введено у 2022 році.
Ліврея є приголомшливим поєднанням історичного синього кольору Alpine, який служить автоспорту протягом п'яти десятиліть, з яскравими рожевими кольорами генерального партнера команди BWT, а також новим декоративним кристалічним візерунком, що символізує походження Alpine та її історичне коріння в Альпах.
До Естебана Окона на сцені приєднався П'єр Гаслі, щоб сформувати історичний склад гонщиків з Франції та Нормандії.
Директор команди Отмар Сафнауер та технічний директор Метт Харман окреслили спортивні цілі команди та розповіли про філософію розвитку та дизайну команди на майбутній сезон.
BWT Alpine F1 відзначила вагому підтримку з боку генерального партнера BWT та преміум-партнерів: bp Castrol, Renault e-Tech та Mobilize Financial Services, а також портфоліо офіційних партнерів, технічних партнерів та основних постачальників.


Завдяки чіткій траєкторії в чемпіонаті, де вона фінішувала п'ятою у 2021 році та четвертою у 2022 році, Alpine входить у 2023 рік зі сміливими цілями, продовжуючи своє сходження до вершини турнірної таблиці в рамках плану на 100 перегонів.

A523 - це значна еволюція у порівнянні зі своїм попередником, A522, який зазнав радикальних змін протягом зимових місяців під керівництвом дизайнерської та технічної команд на своїх базах в Енстоуні, Великобританія, та Вірі-Шатійоні, Франція.

Ліврея автомобіля знову вражає своїм дизайном, поєднуючи історичний синій колір Alpine з яскравим рожевим кольором генерального партнера команди - компанії BWT. Цього вечора команда підтвердила свій реверсивний, повністю рожевий колір для перших трьох Гран-прі сезону в Бахрейні, Саудівській Аравії та Австралії.

Генеральний директор Групи Renault Лука де Мео та генеральний директор Alpine Лоран Россі відвідали захід, щоб представити новий болід світу, а також підтвердити амбіції та стратегію присутності Alpine у Формулі-1 відповідно до концепції Renaultlution, розробленої групою Renault.

Команда вперше офіційно представила свій новий склад гонщиків 2023 року в кольорах команди: до Естебана Окона, який виступає в команді вже четвертий рік, приєднався його співвітчизник П'єр Гаслі, який був оголошений гонщиком команди BWT Alpine F1 у жовтні минулого року. Ця пара - емоційна та захоплююча історія, адже вони виросли в Нормандії і вперше зустрілися як гонщики-початківці у дев'ятирічному віці. Відтоді Естебан і П'єр пройшли шлях від початківців до гонщиків Формули-1 - кожен з них здобув знакову перемогу на Гран-прі - і тепер разом очолюють єдину французьку команду в турнірній таблиці Формули-1.

Директор команди Отмар Сафнауер розпочинає свій другий рік керування командою, який допоміг їй посісти вражаюче четверте місце в Чемпіонаті конструкторів 2022 року. До Отмара приєднався технічний директор Метт Харман, який окреслив філософію розвитку команди та вдосконалення A523, а також розповів, як обидва майданчики в Енстоуні - для шасі - та Вірі - для силового агрегату - працювали пліч-о-пліч, щоб покращити загальний пакет команди.

Естебан і П'єр провели напружену передсезонну підготовку до вимог календаря з 23 перегонів і вперше сіли за кермо A523 в офіційний знімальний день команди в Сільверстоуні.

Обидва гонщики знову поділять обов'язки на майбутніх передсезонних тестах Формули 1 в Бахрейні перед першими перегонами сезону в Сахірі, яка відбудеться 5 березня.

BWT Alpine F1 Team
BWT Alpine F1 Team
BWT Alpine F1 Team
BWT Alpine F1 Team
BWT Alpine F1 Team
BWT Alpine F1 Team
BWT Alpine F1 Team
BWT Alpine F1 Team
BWT Alpine F1 Team

Лоран Россі, генеральний директор Alpine:

"Це завжди почуття величезної гордості, коли ми офіційно представляємо наш болід на майбутній сезон. Відтоді, як Alpine приєдналася до Формули-1 у 2021 році, я з нетерпінням чекаю на подальший прогрес і відзначаю кожен сезон і кожну важливу подію на цьому шляху. Зрештою, нами в Alpine рухає природне бажання брати участь у перегонах, яке закарбоване в спадщині компанії і залишиться в основі наших автоспортивних проектів на довгі роки. Я хотів би подякувати командам Енстоуна та Вірі на чолі з Петом, Меттом та Бруно за їхню виняткову роботу з проектування та створення чудового автомобіля A523, який ми всі з нетерпінням бажаємо побачити в дії на гоночній трасі. Я пишаюся тим, що довірив Естебану та П'єру бути обличчям бренду Alpine в якості гонщиків у 2023 році. Вони повинні професійно вести команду як на трасі, так і поза неї та сприяти успіху команди в досягненні її цілей. Alpine піднімається вгору і буде продовжувати це робити, в цьому я впевнений".

Отмар Сафнауер, керівник команди:

"Ця пора року часто наповнена як хвилюванням, так і очікуванням нового сезону Формули-1. Це було фантастичне відчуття - досягти наших цілей у 2022 році, фінішувавши на заслуженому четвертому місці в чемпіонаті конструкторів; це важлива подія в нашому плані зі 100 перегонів, який Лоран окреслив на початку сезону. У нас залишилося трохи менше 80 перегонів, і я пишаюся тим, що веду команду на цьому шляху. На 2023 рік мета проста: як мінімум, ми повинні фінішувати четвертими і набагато переконливіше. Це означає більше фінішів, більше очок і менше вимушених виходів з дистанції. Я покладаю великі надії на всіх членів команди -і не в останню чергу на Естебана і П'єра - які будуть працювати разом, щоб досягти найкращих результатів для команди".

Естебан Окон, гонщик команди BWT Alpine F1:

“Я дуже схвильований майбутнім сезоном з командою BWT Alpine F1, моїм четвертим роком роботи з родиною Енстоун-Вірі. Ми досягли значного прогресу в 2022 році, і всі у Франції та Великобританії наполегливо працюють над розробкою боліда на 2023 рік. Я не можу дочекатися початку сезону, щоб продовжити тенденцію до зростання, яка почалася минулого року, і з нетерпінням чекаю, коли зможу добре протестувати автомобіль на передсезонних тестах. Ліврея виглядає фантастично - вона дійсно виділяється - і я впевнений, що на трасі вона буде виглядати приголомшливо. Я дуже наполегливо працював всю зиму, щоб підготуватися до початку сезону, я відчуваю, що перебуваю в дуже хорошій формі, і тепер я, безумовно, готовий знову вийти на старт перегонів".

П'єр Гаслі, гонщик команди BWT Alpine F1:

"Це фантастика - бути офіційно представленим як гонщик команди BWT Alpine F1, тому я з нетерпінням чекаю на наступний етап своєї кар'єри. Мені кортить побачити потенціал і можливості A523 на передсезонних тестах і продовжувати відчувати себе більш комфортно в команді. Відчувши потужність A522 наприкінці минулого сезону і побачивши розробки, які команда робить для цьогорічного автомобіля, я з нетерпінням чекаю на те, що буде з Alpine. Приємно бачити відданість, з якою кожен в Енстоун і Вірі виконує свою щоденну роботу, постійно рухаючись вперед, і я не можу дочекатися, коли зможу почати допомагати команді в досягненні її цілей на рік".