Команда Alpine F1 забрала додому два очки з Гран-Прі Іспанії після завзятої боротьби

Після Гран-прі Іспанії Естебан Окон з команди Alpine F1 набрав два очки, фінішувавши на трасі Барселона-Каталонія на дев'ятому місці. Фернандо Алонсо закінчив гонку на сімнадцятому місці, не набравши очок.

Подвійні очки для команди Alpine F1 Team
Подвійні очки для команди Alpine F1 Team
Подвійні очки для команди Alpine F1 Team
Подвійні очки для команди Alpine F1 Team

Команда залишається на п'ятому місці в Кубку Конструкторів.

У Барселоні видався важкий день, команда планувала стратегію "одного вікна" на обидва автомобілі, яка в підсумку виявилася складнішою на останніх етапах гонки. Естебану вдалося втриматися на дев'ятому місці, а Фернандо виявився ближче до кінця в результаті високого ступеня зносу його шин Medium на другому етапі гонки. Після чудової кваліфікації Естебан чисто стартував з п'ятої позиції, але втратив два місця на першому колі. Фернандо, що стартував десятим, був замкнений в битві колесо до колеса, але втримався на своєму місці. У проміжку між першим автомобілем безпеки обидва гонщики залишалися на сьомому і десятому місцях, перш ніж зробили зупинку для заміни шин: Фернандо - на 21-му колі, а Естебан - двома колами пізніше. Це був прямий, тактичний бій до кінця. Естебан залишався на своїх шинах до кінця, опустившись на дев'яте місце, а Фернандо довелося зупинитися на 61-му колі, щоб встановити Soft, на яких і приїхав до сімнадцятого місця, не набравши очок.

Естебан Окон, стартував 5-м, фінішував 9-м:

Естебан Окон, стартував 16-м, фінішував 13-м:

«Сьогодні була важка гонка. У нас є кілька речей, які потрібно переглянути, оскільки ми не були так само швидкі в гонці, як Ferrari або McLarens. Позитивним моментом є те, що в минулому році тут ми взагалі не набрали очок, а в цьому - пішли з двома. Це не ідеальний результат після багатообіцяючої кваліфікації, але ми приймемо це і перейдемо до наступної гонки. Нам потрібно ще попрацювати над темпом і обговорити деякі речі, які допоможуть нам поліпшити себе. Подивимося, як будуть йти справи в Монако. Добре, що ми повертаємося туди, причому їдемо з деякою мотивацією, щоб досягти кращого результату».

Фернандо Алонсо, стартував 10-м, фінішував 17-м:

Фернандо Алонсо, стартував 10-м, фінішував 17-м:

«Це не те місце, де ми б хотіли закінчити цю гонку, але я думаю, що вихідні в цілому були позитивними. Машини показали гарні результати, і ми, безумовно, рухаємося у вірному напрямку. У Португалії ми були швидкі, але не знали, чи було це специфічно для тієї траси, тому наш прогрес в ці вихідні показує, що ми знаходимося в гарному стані. Сьогодні у нас було кілька веселих боїв, і я насолоджувався гонкою, але врешті-решт ми просто не змогли втриматися на шинах Medium. Ми повинні були спробувати щось інше, але ця тактика не спрацювала. Ми знову їдемо в Монако і тепер трохи повеселимося там».

Марцін Будковські, виконуючий директор:

Марцін Будковські, виконуючий директор:

«Після дуже позитивної кваліфікації цей результат гонки це не те, на що ми сподівалися. Ми втратили кілька позицій на старті, дві для Естебана і одну для Фернандо. Ми були дуже віддані стратегії "одного вікна" і намагалися змусити її працювати. Проте, було досить складно дістатися до кінця на другому наборі шин, але Естебан зміг врятувати два очки після хоробрих останніх двох кіл. В кінці у Фернандо закінчилися шини, і він залишився без очок. Ми не набрали достатньо темпу, щоб боротися з Ferrari або McLaren в цій гонці, так що це дає нам можливість зосередитися і знайти подальші поліпшення. В цілому, однак, в цій гонці ми сподівалися на більше».