Зупинка промислової діяльності Renault в Росії

23 березня, 2022 Рада директорів Групи Renault повідомила про зупинку московського заводу.

Булонь-Біянкур, 23 березня, 2022 – Рада директорів Групи Renault на сьогоднішній зустрічі ухвалили наступні рішення:

 

  • Від сьогодні Група Renault припиняє роботу московського заводу.
  • Щодо частки своїх акцій у Автоваз, Група Renault оцінює подальші кроки, зважаючи на відповідальність перед 45 000 працівників у Росії.

 

Група Renault нагадує, що вже реалізувала необхідні заходи відповідно до міжнародних санкцій.

 

***

 

Зважаючи на ухвалені рішення, Група Renault має переглянути фінансові перспективи на 2022 рік:

  • Оперативна маржа Групи близько 3% (попередньо ≥ 4%);
  • Позитивний операційний вільний грошовий потік (попередньо ≥ €1млрд).

 

***

Безготівкова сума коригування буде зафіксована під час отримання результатів за перше півріччя 2022 року відповідно до вартості консолідованих нематеріальних активів, основних засобів і гудвілу Групи в Росії. Станом на 31 грудня 2021 року це становило 2 195 мільйонів євро.

 

 

***

Група Renault лишається сконцентрованою на втіленні свого стратегічного плану Renaulution. Група слідує своїй комерційній політиці, яка зосереджена на вартості, посилюючи конкурентність та прискорюючи програму зниження витрат.

 

 

Про Renault Group

Renault Group знаходиться на передовій мобільності, яка заново винаходить себе. Завдяки Альянсу з Nissan і Mitsubishi Motors, а також унікальному досвіду в електрифікації, Renault Group включає 5 взаємодоповнюючих брендів – Renault, Dacia, LADA, Alpine і Mobilize, які пропонують своїм клієнтам стійкі та інноваційні рішення щодо мобільності. Заснована в більш ніж 130 країнах, Група продала 2,7 мільйони автомобілів у 2021 році. У ній працюють майже 160 000 людей, які щодня втілюють її ціль, щоб мобільність зближувала людей. Компанія Renault Group готова вирішувати виклики як на дорозі, так і в конкурентній боротьбі. Це зосереджено на розробці нових технологій та послуг, а також новому асортименті ще більш конкурентоспроможних, збалансованих та електрифікованих транспортних засобів. Відповідно до екологічних проблем, амбіціями Групи є досягнення вуглецевої нейтральності в Європі до 2040 року. https://www.renaultgroup.com/en/