Команда Alpine Endurance зіткнулася з першим випробуванням на етапі FIA WEC у Катарі

● Міжнародний спортивний чемпіонат з автогонок на витривалість (FIA WEC) відкриває сезон 2024 року прологом, який відбудеться вже цими вихідними (24-25 лютого) на Міжнародному автодромі в Лусейлі.
● Alpine Endurance Team вперше виведе свої два гіперкари A424 в офіційні сесії.
● Команда та її шість пілотів використають цей дводенний тест, щоб доопрацювати Alpine A424 напередодні перегонів Qatar Airways Qatar на 1812 км (2 березня).

Команда Alpine Endurance зіткнулася з першим випробуванням на етапі прологу FIA WEC у Катарі
Команда Alpine Endurance зіткнулася з першим випробуванням на етапі прологу FIA WEC у Катарі
Команда Alpine Endurance зіткнулася з першим випробуванням на етапі прологу FIA WEC у Катарі

Маючи десятирічний досвід у перегонах на витривалість, Alpine повертається у вищий клас цього виду спорту з гіперкаром A424, розробленим за останні півтора року.

За традицією, Пролог відкриває сезон FIA WEC. Справжня репетиція, цей дводенний тест збирає всіх учасників для остаточної підготовки перед першими перегонами. Маючи максимум 14 годин часу на трасі протягом чотирьох сесій, Alpine Endurance Team та її екіпажі збираються активізувати свої зусилля, щоб вдосконалити свій автоматизм з A424.

Міжнародний автодром Лусейл, який нещодавно з'явився в календарі, є безпрецедентним викликом для всієї автоспортивної індустрії. Відкрита у 2004 році, траса довжиною 5,419 км має ритмічну послідовність 16 середньо- та високошвидкісних поворотів, а також одну з найдовших прямих сезону (1 068 метрів). Хоча траса пропонує гнучкість в плані налаштування, французькій команді доведеться мати справу з викликами, характерними для Катару. Як виявила команда Alpine, завоювавши подіум на першому Гран-прі Катару Формули-1 у 2021 році, поривчастий вітер і пісок можуть суттєво вплинути на умови, а бордюри можуть бути особливо агресивними по відношенню до болідів.

Щоб отримати максимальну користь від цього дводенного тесту, бренд A-arrow може покластися на талант і адаптивність своїх гонщиків, а також на попередній досвід Міка Шумахера на цій трасі. Один з небагатьох учасників, які вже виступали в Лусаїлі, німець буде прискорювати свою криву навчання витривалості за підтримки напарників по команді Ніколя Лап'єра і Матьє Ваксів'єра в №36, а також Поля-Лу Шатена, Фердинанда Габсбурга і Шарля Мілезі в №35. Залучені до програми розробки А424, екіпажі також намагатимуться зібрати цінні дані про налаштування та керування своїм прототипом під час руху в умовах жвавого трафіку.

До цього обидва тріо випробували Alpine A424 на початку цього місяця на автодромі Барселона-Каталунья, незадовго до його офіційної презентації, яка відбулася 7 лютого. З того часу обидва гіперкари були відправлені до Катару, де сьогодні команда почала роботу над їх підготовкою перед першою сесією в суботу опівдні (за місцевим часом). Наприкінці вихідних Alpine Endurance Team проаналізує всі зібрані дані перед тим, як прийняти свій перший виклик року: 1812 км Qatar Airways Qatar з 29 лютого по 2 березня.

Бруно Фамін, віце-президент Alpine Motorsports

"Нашим пріоритетом буде зібрати якомога більше інформації з Прологу перед першими перегонами наступного вікенду. Alpine Endurance Team готова максимально використати цей дводенний тест для доопрацювання своїх двох A424. Ми повинні бути надійними, прагнути до хорошого налаштування і досліджувати нові ідеї, щоб продовжувати вдосконалюватися. Це буде ще складніше, оскільки ця траса додається до списку невідомих. Буде цікаво подивитися, як поводитиметься А424 в майже гоночних умовах, відмінних від тих, з якими ми стикалися під час розробки. Ми приїхали до Катару підготовленими, але справжній виклик починається зараз, і нам потрібно буде добре попрацювати під час прологу, щоб підійти до першої гонки сезону в найкращій формі".

Філіп Сіно, керівник команди Alpine Endurance Team

"Ми не можемо дочекатися, коли поїдемо до Катару на перші події в календарі. Це наше перше справжнє випробування після етапу розробки. Ми знаємо, що це буде великий виклик, але ми також повинні оцінити важливість того, що два автомобілі вишикувалися в лінію на старті чемпіонату світу з перегонів на витривалість FIA. Цей момент є винагородою за величезні колективні зусилля, докладені всією командою. Однак, виступ у Катарі не є самоціллю, і ми знаємо, що попереду нас чекає довгий шлях у цьому пізнавальному сезоні. Минулого тижня ми розпочали тонку підготовку на симуляторі напередодні Прологу - дійсно складної події: десятигодинних перегонів на трасі з надзвичайно високим рівнем зносу шин, з чим вже стикалися наші колеги з Формули-1. Основна увага буде приділена розумінню та максимальному використанню наших комплектів та шин, щоб закласти прості основи та підготуватися якнайкраще, щоб завершити гонку та здобути досвід на майбутнє".

Пролог - Розклад (центральноєвропейський час)

Субота 24 лютого
10:00-13:00: Практична сесія 1
15:00-19:00: Практична сесія 2

 

Неділя 25 лютого
9:00-12:00: Практична сесія 3
14:00-18:00: Практична сесія 4

Про Alpine

Заснована в 1955 році Жаном Ределе, бренд вирізняється своїми спортивними автомобілями у французькому стилі. У 2018 році бренд представив новий A110, спортивний автомобіль, вірний вічним принципам Alpine - компактності, легкості, маневреності та задоволення від водіння. У 2021 році було створено бізнес-підрозділ Alpine. Він став брендом, присвяченим інноваційним, автентичним, ексклюзивним спортивним автомобілям Групи Renault, використовуючи спадщину та майстерність історичного заводу в Дьєппі, а також інженерну майстерність команд Alpine Racing та Alpine Cars.