Заява ради директорів групи Renault

Заява ради директорів групи Renault

Булонь-Бійянкур, 24 січня 2019 року - 24 січня о 10 ранку відбулося засідання Ради директорів групи Renault під головуванням незалежного директора Філіпа Лагайєта.

Рада прийняла до відома прохання про відставку чинного голови і генерального директора. Рада високо оцінила результати діяльності Альянсу, який став провідним світовим автовиробником.

Рада директорів вирішила впровадити в Renault нову структуру управління і з цієї нагоди розділити функції голови ради директорів і генерального директора.

На додаток до всіх функцій, які зазвичай виконує голова ради директорів, новий голова ради директорів Renault буде оцінювати і при необхідності міняти керівництво Renault для переходу на нову структуру управління. Він представить раді директорів свої пропозиції щодо вдосконалення керівництва до наступних загальних зборів акціонерів.

Крім того, рада директорів Renault бажає активно контролювати роботу Альянсу і в зв'язку з цим вирішила наділити свого голову відповідальністю за управління Альянсом від імені Renault разом з генеральним директором.

На цій посаді голова ради директорів Renault буде головною контактною особою для японських та інших партнерів в будь-яких обговореннях щодо організації і розвитку Альянсу. Він буде пропонувати на розгляд ради директорів будь-які нові угоди в рамках Альянсу, які вважатиме корисними для майбутнього Renault. Він буде головним представником Renault в органах управління Альянсу і в Nissan в ситуаціях, коли Renault має право вносити свої пропозиції.

Генеральний директор буде в інтересах компанії координувати операційну діяльність Альянсу під керуванням голови ради директорів.

Рада обрала пана Жана-Домініка СЕНАРА новим директором і головою ради директорів.

За пропозицією останнього рада призначила Тьєррі БОЛЛОРЕ генеральним директором. Рада висловила впевненість в новому керівництві і побажала їм великих успіхів у роботі.