Гран-прі Мексики

Гран-прі Мексики

На Гран-прі Мексики 2019, який відбувся на автодромі імені Ерманоса Родрігеса, команда Renault F1 Team набрала п'ять очок завдяки восьмому місцю Даніеля Ріккардо і десятому – Ніко Хюлькенберга.

Alt Image C29

Результати

Даніель зробив вражаючий ривок вгору з тринадцятого місця на старті і заробив чотири очки, не зумівши вирватися на сьоме місце на завершальному етапі перегонів. Австралієць відмінно стартував і обійшов Ніко на першому колі, протримався на шинах Hard цілих 50 кіл, завдяки чому отримав комфортну перевагу, що дозволило стати восьмим.

Здавалося, що Ніко прийде за Даніелем на дев'ятому місці, проте через інцидент в останньому повороті з Данилом Квятом він відкотився на одинадцяте місце з пошкодженим заднім антикрилом. За це Квят отримав 10-секундний штраф, який допоміг Ніко піднятися на десяту сходинку підсумкової таблиці.

Ніко Хюлькенберг, стартував 12-м, фінішував 10-м:

Ніко Хюлькенберг, стартував 12-м, фінішував 10-м:

"Сьогодні я точно розраховував на більше, тому прикро заробити всього одне очко. Можливо, ми поквапилися заїхати на піт-стоп. Під кінець перегонів у мене виникли невеликі проблеми з машиною, і я не міг увійти в ритм. Про інцидент в останньому повороті говорити особливо нічого. Я йшов дев'ятим, але автомобілю не вистачало зчеплення з дорогою, Данило Квят злегка мене штовхнув, і цього було досить, щоб машину розвернуло. Дуже шкода, адже через це я втратив очко."

Даніель Ріккардо, стартував 13-м, фінішував 8-м:

Даніель Ріккардо, стартував 13-м, фінішував 8-м:

"Я радий, що набрав очки. Я міг би домогтися більшого, якби обійшов Переса, але не вийшло. Можливо, я запізнився з атакою в першому повороті. Я відмінно стартував на Hard – це визначило подальший хід перегонів. День вдався – ми обидва знову заробили очки. У команди був складний тиждень, і я пишаюся нами і нашим умінням зберігати оптимізм. Ми перерозподілили зусилля і можемо бути задоволені результатом. Потрібно не зменшувати обертів і рухатися далі."

Сіріль Абітбуль, директор команди:

Сіріль Абітбуль, директор команди:

"Створюється враження, що змінюються лише обставини, а події кожен раз розвиваються за одним сценарієм: ми погано виступаємо в кваліфікації, а потім наздоганяємо в перегонах завдяки агресивній стратегії і відмінній роботі на трасі і на піт-лейн. Сьогоднішні перегони ще раз це підтвердили, адже у нас була можливість обирати шини для першого відрізка. Все могло скластися трохи краще, якби Ріккардо обійшов Переса, а Квят не так брудно атакував Хюлькенберга і цим не допоміг би Гаслі. Такий наш спорт, але мені хотілося б, щоб ми зосередилися на собі. Пілоти відмінно попрацювали і вичавили максимум з ситуації, що склалася в кваліфікації, а потім економно витрачали гуму в перегонах. Команда в боксах також відмінно відпрацювала, впоравшись з проблемами в суботу вранці. Нам потрібно позбутися від усього, що заважає досягати гарних результатів або дає шанси нашим суперникам."