Гран-прі Росії

Гран-прі Росії

Alt Image C29

У напруженому Гран-прі Росії команді Renault F1 Team

вдалося заробити одне очко завдяки десятому місцю Ніко Хюлькенберга.

Ніко і Даніель кваліфікувалися на шостому і десятому місці, відповідно, і команда покладала великі надії на ці перегони. Після невдалого старту Ніко відкотився на три місця, а через тривалий піт-стоп він вилетів за межі першої десятки. Чергова невдача спіткала його після введення режиму віртуального автомобіля безпеки, який дозволив іншим гонщикам заїхати в бокси і поліпшити свої позиції, проте Ніко не кинув боротьбу і зміг фінішувати десятим.

Болід Даніеля був пошкоджений, він отримав прокол заднього лівого колеса в інциденті в 4-му повороті першого кола. Пізніше з'ясувалося, що пошкодження було набагато серйозніше і призвело до величезної втрати аеродинаміки і стійкості автомобіля. Він не зміг взяти участь в боротьбі, і команда зняла його з перегонів.

Ніко Хюлькенберг, стартував 6-м, фінішував 10-м:

"Перегони мене розчарували, адже автомобіль заслуговував більш високого місця. Всі неприємності, які могли статися, сьогодні сталися: поганий старт, заминка на піт-стопі і невдалий час введення режиму віртуального автомобіля безпеки. Дуже шкода, адже ми могли розраховувати на більше. Я почувався комфортно за кермом боліда протягом вихідних, тому прикро задовольнятися лише одним очком. Команди в середині пелотону йдуть дуже щільно, і така ситуація збережеться до кінця сезону. Нам доведеться відчайдушно боротися за кожне очко у всіх перегонах."

Даніель Ріккардо, стартував 10-м, схід:

"На жаль, перегони для мене закінчилися практично вже на старті. Пошкодження машини виявилися занадто серйозними, і продовжувати боротьбу стало безглуздо. Після досить хаотичного 2-го повороту я змістився на внутрішній радіус 4-го повороту, де, мені здавалося, буде безпечно. Але стався контакт, я отримав прокол колеса і пошкодження днища. Я докладу всіх зусиль, щоб в подальшому кваліфікуватися вище і знизити ймовірність таких інцидентів. Я несу відповідальність за свій виступ у кваліфікації, але в момент зіткнення в перегонах від мене вже нічого не залежало."

Сіріль Абітбуль, директор команди:

"Сьогоднішній результат нас розчарував. Після річної перерви ми добре проводимо кваліфікації і обидва наших боліда потрапляють в першу десятку. Але в трьох перегонах з чотирьох, обставини складалися проти нас, і сьогодні це повторилося знову. Через зіткнення на першому колі Даніель отримав серйозне пошкодження і в підсумку зійшов з дистанції, а на результат Ніко сильно вплинув тривалий перший піт-стоп і невдалий момент для віртуального автомобіля безпеки, коли суперники попереду змогли заїхати в бокси, а він втратив кілька місць . Звичайно, легко списати все на обставини, але не можна просто розраховувати на удачу. Ми повинні краще працювати і забезпечувати більш високі стартові позиції для пілотів. У нас швидкий болід, і він допоможе реалізувати це завдання."