Обидва боліди Renault F1 Team здобули очки на гран-прі Канади

Обидва боліди Renault F1 Team здобули очки на гран-прі Канади

Alt Image C29

Вперше в сезоні 2019 року Формула-1 обидва боліди

здобули очки на Гран-прі Канади в Монреалі

У цей спекотний і сонячний день на автодромі імені Жиля Вільньова Даніель стартував з четвертого місця, зберігав його на початку гонки і показував відмінний темп до першого заїзду в бокси на восьмому колі. Завдяки швидкому піт-стопу він зміг збільшити відрив від П'єра Гаслі.

Ніко також чисто стартував з сьомого місця, обійшов Валттері Боттаса на першому колі і довше Даніеля їхав на шинах Soft, щоб створити комфортний відрив від Гаслі, і в підсумку зміг обійти пілота Red Bull Racing після піт-стопа на сімнадцятому колі.

Після цього обидва гонщики до кінця успішно утримували свої позиції, Даніель фінішував попереду Ніко, і разом вони подарували команді чудовий результат.

Даніель почав гонку з 4-го місця на шинах Pirelli Soft (червоні обідки), зробив піт-стоп на 8-му колі і встановив новий комплект Hard (білі обідки).

Ніко стартував на шинах Soft, заїхав на піт-стоп на 16-му колі і встановив новий комплект Hard.

Ніко Хюлькенберг, стартував 7-м, фінішував 7-м:

Ніко Хюлькенберг, стартував 7-м, фінішував 7-м:

“Ми задоволені сьогоднішнім виступом, це дійсно гарний результат для команди. Я впевнено йшов протягом всієї гонки, зберіг гуму Soft в гарному стані, і в кінці у мене були свіжіші шини. У якийсь момент довелося трохи знизити темп, щоб не допустити перегріву, але в підсумку я зайняв дуже гарне місце. Ми залишаємо Канаду в чудовому настрої. Останні три або чотири гонки стали провальними з різних причин, але сьогодні ми змогли показати потенціал нашого автомобіля. Чудова нагорода за важку командну роботу в Енстоуні та Вірі, тепер потрібно продовжувати в тому ж темпі.”

Даніель Ріккардо, стартував 4-м, фінішував 6-м:

Даніель Ріккардо, стартував 4-м, фінішував 6-м:

 “Я зробив все, що міг, і дуже задоволений результатом. У нас вперше в сезоні в очках  фінішували відразу обидва боліди, при цьому на дуже високих шостому і сьомому місці - ми не могли розраховувати на більше. Дуже багатообіцяючий виступ в ці вихідні. Зрозуміло, що зараз ми не можемо на рівних конкурувати з провідними командами, але я з величезним задоволенням поборовся пару кіл з Валттері [Боттасом]. Ми реалістично оцінюємо свої можливості, і команда може пишатися виступом на цьому Гран-прі. У нас є бажання рухатися вперед, ми сповнені рішучості боротися - і це все надихає нас.”

Сіріль Абітбуль, директор команди:

Сіріль Абітбуль, директор команди:

“Виступ в Канаді показав, що ми можемо досягати цілей, які ставляться перед командою. Нам потрібно зберегти цей настрій в майбутніх перегонах, а шосте місце Даніеля і сьоме - Ніко, які показали найкращі результати на даний час, стали своєрідним повторним стартом сезону для нас. Наші гонщики діяли бездоганно протягом усіх вихідних. Даніель показав видатний час на кваліфікації, і нас, звичайно, це дуже тішило. Вся команда не допустила жодної помилки, це повертає нам впевненість у своїх силах, однак не можна забувати про складнощі початку Чемпіонату. Нам ще багато що належить зробити, тому потрібно зберігати концентрацію і не розслаблятися. Сьогодні ми починаємо підготовку до Гран-прі Франції, який знаменує початок другого етапу нашого плану розвитку. Перший був пов'язаний з вдосконаленням двигуна, який вже встиг відмінно зарекомендувати себе на найскладніших трасах Чемпіонату.”