Невдача для команди BWT Alpine F1 в Угорщині з подвійним сходом з дистанції

Команда BWT Alpine F1 зазнала прикрого подвійного сходу Естебана Окона та П'єра Гаслі на сьогоднішньому Гран Прі Угорщини після неминучого зіткнення в першому повороті на першому колі перегонів.

Команда BWT Alpine F1 зазнала прикрого подвійного сходу Естебана Окона та П'єра Гаслі на сьогоднішнь

Перегони

Після впевненого старту з лінії П'єр намагався пройти по зовнішній стороні першого повороту, щоб потрапити в першу десятку. Повільно стартувавши, Гуанью Чжоу з Alfa Romeo підрізав під час гальмування Alpha Tauri Даніеля Ріккардо, який, у свою чергу, зачепив Естебана. Француза відкинуло вбік, і він на мить злетів у повітря, перш ніж зіткнутися з П'єром на зовнішній стороні.

Обидва автомобілі були серйозно пошкоджені: П'єр зійшов наприкінці першого кола, а Естебан - наприкінці другого.

Команда з нетерпінням чекає на Гран-прі Бельгії в Спа-Франкоршам наступного вікенду.

Естебан Окон

стартував на Used Medium (зійшов на 2-му колі)

П'єр Гаслі

стартував на New Soft (зійшов на першому колі)

Естебан Окон, стартував на 12-му місці, не фінішував:

"Сьогодні не так багато можна сказати. Дуже прикро закінчити вікенд, потрапивши в інцидент з кількома автомобілями в першому повороті на першому колі. Ми мало що могли зробити, і в результаті обидва боліди зійшли зі значними пошкодженнями. На щастя, зі мною все гаразд. Зараз ми зосереджені на тому, щоб перегрупуватися і повернутися сильнішими, адже на нас чекають ще одні перегони наступного вікенду в Бельгії. Ми повинні швидко рухатися далі, щоб піти на літню перерву на хорошій ноті".

П'єр Гаслі, стартував на 15-му місці, не фінішував:

"Для всієї команди надзвичайно прикро, що я зійшов двічі, особливо за таких обставин на початку перегонів. Я став нещасною жертвою зіткнення між кількома машинами, і мені просто нікуди було діватися і не було жодного шансу уникнути інциденту. Це розчаровує після гарного старту з лінії, де я відірвався на пару позицій. Як команда, ми повинні швидко рухатися далі, і у нас є безпосередня можливість в Спа наступного вікенду, щоб переконатися, що ми підемо на літню перерву з очками".

Отмар Сафнауер, керівник команди:

"Ми всі дуже розчаровані сьогоднішнім заїздом, адже обидві наші машини стали жертвами нещасного інциденту на першому колі, в першому повороті. Виник ефект каруселі, коли одна машина врізалася в іншу, що призвело до неминучого зіткнення двох наших машин в непередбачуваній ситуації. Зараз це гірке відчуття для всіх нас, це важко пережити, але ми повинні не опускати голови і оговтатися. Наступного вікенду нас чекають ще одні перегони в Спа, останні перед літньою перервою, де ми працюватимемо над поліпшенням фортуни і досягненням більш високого командного результату".