Команда BWT Alpine F1 завершила чемпіонат світу Формули-1 2023 року на шостому місці

Команда BWT Alpine F1 завершила чемпіонат світу Формули-1 2023 року на фіналі сезону в Абу-Дабі: Естебан Окон фінішував дванадцятим, а П'єр Гаслі - тринадцятим на трасі Яс Марина.

Alt Image C29

Фінал сезону

Команда завершує сезон зі 120 очками на шостому місці в чемпіонаті конструкторів, П'єр - одинадцятий в чемпіонаті пілотів з 62 очками, а Естебан - дванадцятий з 58 очками.
Обидва гонщики прагнули завершити сезон на високій ноті: П'єр стартував десятим, а Естебан - дванадцятим. П'єр яскраво стартував і піднявся на восьме місце наприкінці першого кола, а Естебан був одинадцятим.
П'єр тримався восьмим на початку заїзду, перш ніж зіткнення з Льюїсом Хемілтоном на 15-му колі призвело до значних пошкоджень його A523 і значної втрати аеродинамічних характеристик.
Естебан заїхав на піт-стоп для Hards на 15-му колі за стратегією однієї зупинки, з якою він завершив перегони на дванадцятому місці. П'єр перейшов на стратегію з двома зупинками, але не зміг зачепитися за очки - гонщики Alpine перетнули фінішну лінію дванадцятим і тринадцятим.

Естебан Окон

Cтартував на 12-му місці на New Mediums (L15 піт-стоп на New Hards). Найшвидше коло: 1:30.033

П'єр Гаслі

Cтартував на 10-му місці на New Mediums (L17 піт-стоп на New Hards, L32 піт-стоп на New Hards). Найшвидше коло: 1:29.016

Гран-прі Абу-Дабі

У вівторок команда залишається в Абу-Дабі для проведення післясезонних тестів, де до Естебана приєднається Джек Духан, який щойно здобув перемогу на перегонах Feature Race у Формулі 2.

Естебан Окон, стартував на 12-му місці, фінішував на 12-му

"Ми завершуємо сезон 2023 року, і це були далеко не найкращі наші перегони на завершення року. Сьогодні нам просто не вистачило темпу і, на жаль, ми фінішували поза очками на дванадцятому місці. Я вважаю, що ми обрали стратегію "однієї зупинки", і тому не потрапили в десятку кращих. Нам потрібно багато чого переглянути після цих перегонів і багато чого проаналізувати в цьому сезоні, який був непослідовним і сповненим злетів і падінь. Ми не досягли цілей, які ставили перед собою на початку року, і настав час підбити підсумки, перегрупуватися і зосередитися на ключових напрямках для поліпшення. Я не сумніваюся, що ми повернемося сильнішими і більш голодними, ніж будь-коли, щоб стати кращою командою, щоб зайняти кращу позицію в наступному році. У вівторок у нас тест, а після нього час відпочити, перш ніж ми твердо націлимося на 2024 рік. Дякую команді та усім вболівальникам за безумовну підтримку цього року. Я вже не можу дочекатися, коли почнуться перегони в Бахрейні".

П'єр Гаслі, стартував на 10-му місці, фінішував на 13-му

"Це не той спосіб, яким ми хотіли завершити сезон, і, на жаль, сьогоднішні перегони ми закінчили за межами очок. Це був розчаровуючий день. Після гарного старту в мене врізався Чеко [Перес], а потім Льюїс [Гамільтон], і ми отримали досить серйозні пошкодження задньої частини машини, з якими ми їхали більшу частину перегонів. Я побачив пошкодження лише згодом, і вони були досить значними! Це були складні перегони, і нам є над чим попрацювати, є чому повчитися, адже, мабуть, ми не все оптимізували щоб можна було заробити очки. Що стосується сезону, то мені дуже сподобалося бути частиною сім'ї Alpine. Це був неоднозначний сезон на трасі, але порівняно з тим, як ми стартували в Бахрейні, зараз ми знаходимося в набагато кращому становищі, і це дійсно позитивно і обнадійливо. Дякую всім в Енстоуні, Вірі та на трасі за їхню величезну роботу, і я впевнений, що наступного року ми зможемо бути набагато сильнішими".

Бруно Фамін, в.о. директора команди

"Це завершення сезону 2023 року, в якому у нас було кілька дуже хороших моментів, але також і дуже багато невдалих. Зрештою, ми не досягли того, що планували. Сьогодні були важкі перегони для обох болідів, і нам потрібно багато чого проаналізувати, щоб зрозуміти, що ми могли б зробити краще, навіть якщо це не вплине на наш результат у чемпіонаті. Я задоволений тим, що побачив у другій частині сезону. Зараз, як команда, ми візьмемо деякий час у міжсезоння, щоб все обдумати та переглянути, а також впровадити необхідні зміни та план дій напередодні 2024 року. Я хотів би подякувати всій команді та пілотам за їхню наполегливу працю, відданість та амбіції протягом цієї складної кампанії, і ми, безсумнівно, повернемося у 2024 році з ще більшою жагою до досягнення наших цілей".