Alpine оголошує склад пілотів, включаючи Міка Шумахера, на сезон перегонів на витривалість

Alpine затвердила шістьох пілотів, які з 2024 року виступатимуть за французьку команду на двох гіперкарах, заявлених для участі в Чемпіонаті світу з перегонів на витривалість FIA World Endurance Championship.

- Три французькі гонщики, які вже працюють з Alpine Endurance Team, будуть включені в програму: Ніколя Лап'єр, Матьє Ваксів'єр та Шарль Мілезі.
- До них приєднаються француз Поль-Лу Шатен, вже знайомий з командою, австрієць Фердинанд Габсбург і німець Мік Шумахер, який дебютує в гонках на витривалість.
- Alpine представить свої екіпажі та офіційну ліврею A424 на презентації 7 лютого 2024 року.

Перегони

Оскільки Alpine активно продовжує підготовку свого гіперкара A424, сьогодні команда затвердила шістьох пілотів, які сядуть за кермо двох своїх автомобілів для участі в Чемпіонаті світу з перегонів на витривалість у Катарі на початку сезону 2024 року. Це команда, що поєднує в собі досвід та швидкість, що приєднається до пригод на гіперкарах Alpine.

 

Мік Шумахер

Мік Шумахер

Мік Шумахер підтверджений на сезон 2024 року в Alpine і продовжує прокладати свій шлях в автоперегонах. Переможець у класі F4, у 2018 році він завоював титул чемпіона Європи у класі F3, а два роки по тому переміг у чемпіонаті Формули-2. Перейшовши до Формули-1, син семиразового чемпіона світу Міхаеля Шумахера виступав за команду Haas F1 Team у 2021 та 2022 роках, а потім перейшов до Mercedes в якості резервного водія.

 

У жовтні минулого року Мік вперше сів за кермо гоночного прототипу. Працюючи з командою Alpine, німецький гонщик вивчав тонкощі цієї нової машини під пильним наглядом своїх майбутніх напарників по команді. Після цієї багатообіцяючої першої зустрічі Alpine та Мік Шумахер вирішили разом прийняти виклик у 2024 році у вищому класі перегонів на витривалість, серед найвідоміших гонщиків у цій категорії.

 

"Нова глава починається для мене з Alpine в категорії гіперкарів FIA WEC. Автомобіль вражає, і я не можу дочекатися, щоб почати. Я виріс на одномісних машинах, тому керування автомобілем із закритим кокпітом і закритими колесами - це чудова можливість відточити свої навички водіння. Цього року я дуже скучив за перегонами, адже це те, що я любив робити з дитинства, і іноді було важко спостерігати за іншими водіями, які виїжджали на трасу. Перегони на витривалість - це новий виклик для мене, і я впевнений, що наступного року ми розділимо чудові моменти разом з Alpine"

 

Мік Шумахер

Ніколя Лап'єр

Ніколя Лап'єр

Ніколя Лап'єр долучився до найбільш пам'ятних моментів в історії перегонів на витривалість Alpine, здобувши три перемоги в класі " 24 години Ле-Мана" з Alpine та два титули чемпіона світу в категорії LMP2. Як гонщик-розробник A424, він бере участь у цій захоплюючій справі з моменту заснування проекту Hypercar і отримав статус гонщика в команді на 2024 рік. Ніколя Лап'єр є досвідченим гонщиком і продовжить надавати всі свої знання, впевненість і холоднокровність, щоб об'єднати цей новий склад пілотів.

 

"Це амбітний проект, і я дуже пишався, коли мені запропонували взяти участь у розробці автомобіля. Я дуже люблю нашу команду. Ми досягли успіху, і повернення до програми Hypercar - це чудова можливість. Ми стоїмо на порозі нової ери перегонів на витривалість, де конкуренція як ніколи висока. І продовжувати робити свій внесок в історію Alpine і йти віч-на-віч з деякими з найбільших імен в автоперегонах - це захоплююче. Ми представлятимемо Les Bleus і з нетерпінням чекаємо зустрічі з уболівальниками на "24 годинах Ле-Мана" та інших перегонах чемпіонату"

Ніколя Лап'єр

Матьє Ваксів'єр

Матьє Ваксів'єр

Матьє розпочав свою кар'єру в Mitjet та одномісних мотоциклах, але у 2021 році почав виступати за Alpine у перегонах на витривалість і посів друге місце у сезоні FIA Endurance World Championship у 2022 році. Він сім разів брав участь у "24 годинах Ле-Мана", завоювавши один подіум у класі гіперкарів і два - у LMP2. Він має вражаючий послужний список, особливо в Європейській серії Ле-Мана та "24 годинах Дайтони". Після трьох сезонів з Alpine в категорії гіперкарів, а потім LMP2, француз з Ліможа продовжить боротьбу за Les Bleus з 2024 року в надзвичайно конкурентному середовищі.

 

"Змагання на гіперкарі з Alpine у 2024 році - це велике досягнення для мене. Вся енергія та зусилля, які я докладав протягом своєї кар'єри, були спрямовані на досягнення цієї мети - виступити у вищій категорії перегонів на витривалість. Це продовження тих років, які я провів з командою, а участь у розробці автомобіля також дозволила мені розділити з ними ці нові амбіції. Змагатися з найбільшими виробниками - це приголомшливо, і я пишаюся тим, що я є частиною цієї команди".

 

Матьє Ваксів'єр

Шарль Мілезі

Шарль Мілезі

Всього за кілька років 22-річний Шарль Мілезі зарекомендував себе як один з найяскравіших перспективних гонщиків на витривалість. Після чудового дебюту в одномісних автомобілях француз прийняв виклик LMP2 у 2021 році, де продемонстрував масштаб свого таланту, вигравши титул чемпіона світу та "24 години Ле-Мана" у своєму першому сезоні. Після кампанії з командою Richard Mille Racing Team, керованою Signatech, Шарль фінішував четвертим у категорії LMP2 на "24 годинах Ле-Мана" і завоював ще один подіум FIA WEC з Alpine у 2023 році.
Alpine Endurance Team підтверджує свою довіру до Шарля і підтверджує свої амбіції працювати з одним з найшвидших гонщиків в рамках нового виклику для бренду.

 

"Я радий продовжити цю пригоду в сім'ї Alpine ще на один рік у 2024 році, цього разу на гіперкарі. Це виклик для кожного з новим автомобілем і командою, яка стає сильнішою, як з точки зору пілотів, так і з технічної сторони. Мені пощастило брати участь у розробці автомобіля, і було надзвичайно корисно спостерігати за розвитком проекту зблизька. Попереду ще багато роботи, але ми досягли значного прогресу і знаходимося на правильному шляху. Всі з нетерпінням чекають на перші перегони в Катарі і, що ще важливіше, на появу гіперкара Alpine на сітці перегонів "24 години Ле-Мана".

 

Шарль Мілезі

Поль-Лу Шатен

Поль-Лу Шатен

Поль-Лу Шатен, який починав з одномісних автомобілів, у 2013 році одразу ж досяг успіху в перегонах на витривалість. Наступного року він виграв титул чемпіона Європи з командою Signatech Alpine та отримав приз Жана Рондо, який вручається найкращому французькому гонщику, після того, як піднявся на подіум у класі LMP2 на "24 годинах Ле-Мана". Потім він допоміг французькому бренду перейти до FIA WEC, перш ніж прийняти нові виклики. У 2019 році він виграв свій другий титул у Європейській серії Ле-Мана, потім "24 години Дайтони" у 2021 році та категорію IMSA LMP2 у 2023 році. Цілком природно, що Alpine включила цього талановитого гонщика до свого складу.

 

"Я дуже радий знову приєднатися до Alpine в класі гіперкарів у сезоні 2024 року. Я розпочав свою кар'єру в перегонах на витривалість з Signatech Alpine у 2014 році, і це команда, за якою я завжди слідував. Для мене, француза, представляти французького виробника на найвищому рівні світового автоспорту - це привілей, особливо на "24 годинах Ле-Мана", найбільших перегонах у світі. Це те, заради чого я прокидаюся щоранку. Я щиро дякую команді Alpine за надану мені можливість і не можу дочекатися початку сезону".

 

Поль-Лу Шатен

Фердинанд Габсбург

Фердинанд Габсбург - нове обличчя бренду, яке приєднається до програми Alpine Hypercar з 2024 року. Його талант і досягнення в різних категоріях і чемпіонатах, в яких він брав участь в останні роки, привернули увагу Alpine для нового проекту на витривалість.


У 2021 році австрієць виграв титул і "24 години Ле-Мана" в класі LMP2 разом з Шарлем Мілезі та Робіном Фрійнсом у своєму дебютному сезоні в FIA WEC. Згодом він підтвердив свій талант, вигравши титул чемпіона Європи наступного року, продовжуючи показувати високі результати, де б він не виступав. Після переконливого сезону 2023 року в LMP2 він сів за кермо Alpine A424 під час тестів у Моторленді, щоб накопичити пробіг і познайомитися з автомобілем і командою

 

"Я дуже радий прийняти цей виклик разом з Alpine. Без сумніву, це крок вперед у порівнянні з усім, що я робив у своїй кар'єрі автогонщика. З того дня, як я підписав контракт з Alpine, я зрозумів, що моя дитяча мрія здійснилася. Я одразу відчув себе частиною команди в Motorland, хоча тиск був відчутним. Починаючи з формату на витривалість під час тестування, буває важко звикнути до нового середовища, але я одразу відчув себе впевнено. Не можу дочекатися, щоб побачити, що приготував для нас сезон 2024 року, і я зроблю все можливе, щоб не зрадити їхню довіру".

 

Фердинанд Габсбург

віце-президент Alpine Motorsports

Бруно Фамін

Оскільки Alpine активно продовжує підготовку свого гіперкара A424, сьогодні команда затвердила шістьох пілотів, які сядуть за кермо двох своїх автомобілів для участі в Чемпіонаті світу з перегонів на витривалість у Катарі на початку сезону 2024 року. Це команда, що поєднує в собі досвід та швидкість, що приєднається до пригод на гіперкарах Alpine.

 

"На цьому вирішальному етапі для програми A424 ми з гордістю представляємо шістьох пілотів, які виступатимуть за нас у категорії гіперкарів у 2024 році. Разом з Філіпом Сіно ми хотіли, щоб водії, які не тільки швидкі та надійні, але й демонструють справжній командний дух і гарну спортивну хватку, якнайкраще представляли кольори Alpine у вищій категорії чемпіонату світу з перегонів на витривалість. Ми дуже раді бачити цих шістьох гонщиків і сподіваємося, що всі вони привнесуть у проект свій досвід та особисті навички, наприклад, Чарльз з його молодістю, Ніколя з його досвідом у перегонах на витривалість, який стане наставником для молодих гонщиків, а також Мік з його досвідом, набутим на найвищому рівні. Можливо, це його перша спроба взяти участь у перегонах на витривалість, але його ентузіазм до проекту та бажання приєднатися до нас відчутні. Я впевнений, що він стане справжнім надбанням".

менеджер команди

Філіп Сіно

"Перше слово, яке спадає мені на думку - це "гордість". Я думаю, що ми зробили правильний вибір, і я впевнений у цій команді, яка ідеально підходить для нас для Alpine в гіперкарах. Тут є цікавий баланс між давніми, федеративними, добре відомими гонщиками команди та новими обличчями, які здивували нас в останні роки. Як французька команда, ми також особливо раді мати в команді чотирьох французьких пілотів. До перших перегонів сезону 2024 року залишилося менше 100 днів. Тестування майже завершено, і команда вже повністю сформована: ми не можемо дочекатися, коли побачимо наші прекрасні А424 під управлінням цих пілотів".

Про Alpine

Заснована в 1955 році Жаном Ределе, марка відома своїми спортивними автомобілями у французькому стилі. У 2018 році бренд представив новий A110, спортивний автомобіль, вірний вічним принципам Alpine - компактності, легкості, маневреності та задоволення від водіння. Бізнес-підрозділ Alpine був створений у 2021 році і, таким чином, став брендом, присвяченим інноваційним, автентичним, ексклюзивним спортивним автомобілям Групи Renault, використовуючи спадщину та майстерність історичного заводу в Дьєппі та інженерну майстерність команд Alpine Racing та Alpine Cars.