Успішне бойове хрещення Alpine A424 в Катарі

Після місяців інтенсивної роботи Alpine A424 взяв участь у своїх перших перегонах у вищій категорії Чемпіонату світу з перегонів на витривалість FIA, які відбулися 3 березня 2024 у Катарі.

●	Команда Alpine Endurance досягла своєї мети, фінішувавши на 1812 км Qatar Airways Qatar

Команда Alpine Endurance досягла своєї мети, фінішувавши на 1812 км Qatar Airways Qatar

Проїхавши понад 2 500 кілометрів під час Прологу, команда Alpine Endurance Team гідно розпочала дебютний заїзд A424 у категорії гіперкарів FIA World Endurance Championship у перегонах на витривалість.

Команда продовжила свій тиждень 220 колами вільних заїздів у четвер та п'ятницю на Міжнародній трасі Лусаїль. У першій кваліфікаційній сесії сезону Ніколя Лап'єр фінішував 14-м за кермом №36. Йому не вистачило менше дванадцяти сотих секунди до місця в Гіперполі і він став першим серед нових виробників гіперкарі. Тим часом Поль-Лу Шатен кваліфікувався трьома місцями пізніше на автомобілі №35.

У суботу обидва Alpine A424 вийшли на старт, і Ніколя Лап'єр та Фердинанд Габсбург уникнули небезпеки першого повороту. На жорстких шинах обидва пілоти виклалися на повну у своїх подвійних перегонах, і автомобіль під номером 35 ненадовго вийшов у лідери незадовго до двогодинної відмітки.

Мік Шумахер та Шарль Мілезі невдовзі перейняли естафету у своїх напарників, незважаючи на п'ятисекундний штраф за неправильну позицію під час піт-стопу для №35 та контакт з LMGT3 для №36. Матьє Ваксів'єр і Поль-Лу Шатен передали їм естафету, причому кожен з них провів подвійний час на жорстких шинах.

З настанням ночі Мік Шумахер і Фердинанд Габсбург повернулися за кермо, з жорсткими шинами на лівому фланзі і середніми шинами на правому. На трасі, що ставала дедалі більш підступною через гравій по всій гоночній лінії, обидва тріо збільшили темп, перш ніж передати фінальний спринт Ніколя Лап'єру та Шарлю Мілезі.

Завдяки відмінному управлінню енергією під час перегонів, що включали дві короткі нейтралізації, №35 Alpine зробив на одну зупинку менше, а Шарль Мілезі скористався можливістю піднятися вгору по турнірній таблиці. Зусилля команди окупилися: француз перетнув фінішну лінію на дев'ятому місці і став першим серед нових виробників у категорії гіперкарів. Тим часом Ніколя Лап'єр під №36 був 13-м після заміни передньої частини кузова, пошкодженої в результаті зіткнення.

Після перегонів обидва екіпажі піднялися на одну позицію після дискваліфікації автомобіля №93. Маючи велику кількість даних, зібраних про A424 в гоночних умовах, команда Alpine Endurance тепер зосереджується на наступних перегонах сезону - "6 годин Імоли" (19-21 квітня).
 

Шарль Мілезі

Шарль Мілезі

"Це були хороші перегони, і ми не очікували, що фінішуємо в першій десятці на нашому дебюті на новій трасі. Перетнути фінішну лінію на обох машинах - це велике досягнення, але мати одну з них на восьмому місці - це справжній бонус. Наш темп виглядає багатообіцяючим на фоні кількох інших виробників, що вселяє надію на майбутнє, навіть незважаючи на те, що нам ще багато чому треба навчитися і зрозуміти. Команда виконала чудову роботу, і ми всі з нетерпінням чекаємо на Імолу".

Фердинанд Габсбург

"Я був надзвичайно гордий і щасливий бути в Alpine A424 під час його першого старту. Я також трохи нервував, але я знав, що я в правильному місці з правильними людьми. У нас була відмінна стратегія і ми майже бездоганно проїхали дистанцію, щоб отримати цей результат, яким ми дуже задоволені. Це трохи схоже на сходження на гору знизу вгору. Як австрієць, я піднімався на багато гір, і я можу гарантувати вам, що відчуття неймовірні, коли ви на вершині. Саме так я відчуваю себе зараз!"

Поль-Лу Шатен

Поль-Лу Шатен

"Це був хороший заїзд, і я радий за команду, яка виконала дивовижну роботу за останні два роки, щоб надати нам конкурентоспроможний і надійний автомобіль з перших же перегонів. Я не думаю, що хтось знає про всі зусилля, які докладаються до цього за лаштунками. Важливо було не допустити жодної помилки і подивитися, куди це нас приведе. Зрештою, ми фінішували першими серед новачків і восьмими з 19 гіперкарів, випередивши деякі з великих імен в чемпіонаті. Ці перші очки просто чудові і винагороджують зусилля всієї команди".

Мік Шумахер

Мік Шумахер

"Цей перший тиждень перегонів закінчився з багатьма позитивними моментами та безліччю нових знань у сфері перегонів на витривалість. У нас був достатній темп, щоб боротися за очки, що було дещо несподівано, тому ми можемо радіти цьому і пишатися собою. Чудово, що сестринський автомобіль зміг набрати очки. У нас сильна, згуртована та амбітна команда на наступний етап, і ми всі з нетерпінням чекаємо на Імолу".

Ніколя Лап'єр

Ніколя Лап'єр

"Загалом, це був дуже приємний уїк-енд. Ми досягли нашої головної мети, яка полягала в навчанні, і ми навіть зробили це краще, ніж сподівалися, з автомобілем з очками і нашим темпом протягом усього тижня. Команда була відмінною і спокійною з операційної точки зору, що обіцяє хороші перспективи на майбутнє. Після тестової сесії ми вирушимо на зовсім іншу трасу в Імолу. Ми з нетерпінням чекаємо на поїздку туди і продовжимо наполегливо працювати після цього досить позитивного старту".

Матьє Ваксів'єр

Матьє Ваксів'єр

"Це справжнє досягнення - фінішувати в перших перегонах на обох машинах, а тим більше на одній з них з очками. Ми всі можемо бути задоволені роботою, виконаною на етапі розробки, адже не виникло жодних проблем. Ми повинні були бути скромними для нашого дебюту, і ми були такими. Ця велика пригода починається на позитивній ноті, але важка робота продовжиться в Імолі".

менеджер команди

Філіп Сіно

"Загалом, це був дуже приємний уїк-енд. Ми досягли нашої головної мети, яка полягала в навчанні, і ми навіть зробили це краще, ніж сподівалися, з автомобілем з очками і нашим темпом протягом усього тижня. Команда була відмінною і спокійною з операційної точки зору, що обіцяє хороші перспективи на майбутнє. Після тестової сесії ми вирушимо на зовсім іншу трасу в Імолу. Ми з нетерпінням чекаємо на поїздку туди і продовжимо наполегливо працювати після цього досить позитивного старту".

КЛАСИФІКАЦІЇ

Qatar Airways Qatar 1812 Km
1. Porsche Penske Motorsport #6
2. Hertz Team JOTA #12
3. Porsche Penske Motorsport #5
8. Alpine Elf Endurance Team #35
12. Alpine Elf Endurance Team #36

 

Чемпіонат світу з перегонів на витривалість FIA серед пілотів:
1. Естре / Лоттерер / Вантур - 38 очків
2. Стівенс / Ілотт / Нато - 27 очків
3. Кемпбелл / Крістенсен / Маковіцкі - 24 очки
8. Шатен / Габсбург / Мілезі - 6 очків
12. Лап'єр / Шумахер / Ваксів'єр - 0 очків


Чемпіонат світу з перегонів на витривалість FIA серед виробників гіперкарів:
1. Porsche - 38 очків
2. Cadillac - 18 очків
3. Ferrari - 15 очків
4. Toyota - 12 очків
5. Alpine - 6 очків

Про Alpine

Заснована в 1955 році Жаном Ределе, марка відома своїми спортивними автомобілями у французькому стилі. У 2018 році бренд представив новий A110, спортивний автомобіль, вірний вічним принципам Alpine - компактності, легкості, маневреності та задоволення від водіння. Бізнес-підрозділ Alpine був створений у 2021 році і, таким чином, став брендом, присвяченим інноваційним, автентичним, ексклюзивним спортивним автомобілям Групи Renault, використовуючи спадщину та майстерність історичного заводу в Дьєппі та інженерну майстерність команд Alpine Racing та Alpine Cars.